Jubileumát ünnepelte a 15 éves Mátyás Király Citerazenekar

2024. 02. 25., 12:08
Már négy generáció ünnepelte a 15 éves Mátyás Király Citerazenekart idén. A lelkes zenészcsapat egykori és jelenlegi növendékei egyaránt összegyűltek, hogy egy színes koncerttel hirdessenek méltó jubileumi születésnapot.
Fotó: Csonka Tímea
A galéria 29 képet tartalmaz

A szombati ünnepség, amelyet a Mátyás Király Citerazenekar szervezett, méltón tükrözte azt a hatalmas szervező munkát, amelyet Schultzné dr. Bükki Éva és férje, Schultz Ferenc kezdtek meg a Corvina intézményekben. A Mátyás Király Citerazenekar egyike azoknak a formációknak, amelyek nem csak megtartani tudták tagjaikat, de új helyet adva a hangszereknek az életünkben, a citeraszót trendivé és a gyerekek számára is érdekessé tették.

A Corvin Mátyás Általános Iskolában megrendezett ünnepségre a zenekar jelenlegi és egykori tagjai, és a velük szimpatizáló szülők is eljöttek fellépőként. Vendégként a Csutorás és a Csipkefa együttes, a Csipkefa Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub, a Pengettyűk és a Fülbemászók csapata is fellépett, igazi színes kavalkádot varázsolva az iskola aulájába.

A Csipkefa zenekar

A zeneszó mellett Böde István és Böde-Harkai Csilla néptáncosok tették teljessé a produkciókat, amelyek természetesen a népzene világából merítettek, a Kárpát-medence minden szegletébe elrepítve a közönséget.