Június 4-10. - Ünnepségsorozat a felújított Városháza megnyitása alkalmából

2023. 05. 30., 11:56
"AZ ÉN VÁROSHÁZÁM. A TIÉD. A MIÉNK." címmel június 4. és 10. között színes programokkal várnak mindenkit, a felújított kecskeméti Városháza átadásának alkalmából. Az egy hétig tartó programsorozatra Szemereyné Pataki Klaudia invitálja az érdeklődőket.
A Városháza központi belső udvara is több programnak helyet ad majd (Fotó: Banczik Róbert)

Örömmel hívom Önt egy hetes ünnepségsorozatunkra, amit Kecskemét egyik ikonikus épülete, a felújított Városháza megnyitása alkalmából szerveztünk.

Kecskemét egykori városvezetői mertek nagyot álmodni, amikor a ma is álló városházánk építésébe belevágtak. Lestár Péter polgármester hivatalba lépésétől kezdve szorgalmazta egy új városháza megépítését. Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 130 évvel ezelőtt, 1893. május 3-án tették le az új épület alapkövét.

Mi kései utódok hasonlóan nagyot álmodtunk, amikor elhatároztuk, hogy belevágunk a felújításért síró épület rekonstrukciójába. A mintegy 8 milliárd forintos beruházás a Modern Városok Program keretében valósult meg. Ahogy egykor az építők, úgy most a felújítók is többnyire helyi cégek voltak. Az eredeti tervek alapján készült el az 5534 négyzetméter alapterületen a 174 helyiség és a három udvar felújítása. A műemléki rekonstrukció figyelembe vette a Lechner-Pártos építészpáros első tervvázlatait is, amiken a főbejárat melletti helyiségekbe városi múzeumot álmodtak. Ebben a térsorban valósult meg a Látogatóközpont, ami élményalapú, interaktív kiállítással mutatja be a város fordulatokban bővelkedő történetét az Árpád-kortól egészen napjainkig.

Ünnepeljük együtt Kecskemét méltán híres szecessziós Városházájának megújulását! Ez a füzet az egy hetes ünnepségsorozat programjait tartalmazza. Válogasson kedvére a vásári mutatványosok, az utcaszínházi előadások, a bábjátékok, az irodalmi, táncművészeti és zenei produkciók, koncertek, könyvbemutatók között. Barangolja be a felújított Városháza rejtett tereit! Nézzen fel a padlásra, vagy gyönyörködjön a kilátásban a harangjátéknak helyet adó erkélyről.

A mi Városházánk megújulását ünnepeljük együtt!

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere

A részletes program IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Az esemény Facebook oldala ITT! található.

Ha valaki a lapozós verziót szereti, IDE KATTINTSON!

Kapcsolódó cikk