Kacsamell és kumkvat került a tányérra a gasztronómiai versenyen

2024. 03. 22., 14:33
Fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ma (péntek) gasztronómiai versenyt a Kecskeméti SzC Széchenyi István Technikum. Három kategóriában 9, köztük egy Németországból érkezett csapat indult a megmérettetésen. A szakácsoknak, a cukrászoknak és a pincéreknek előre egyeztetett feladatokat kellett teljesíteniük.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 38 képet tartalmaz

70 éves a Kecskeméti SzC Széchenyi István Technikum. Ezen alkalomból szervezett gasztronómiai versenyt az iskola. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a megnyitón elmondta, ez egy olyan szakma, ami nem megy ki a divatból, ami mindig megújul, és amiben mindig új kihívásokat kell megugrani.

- A verseny mindennapi életünk része. Jó az, ha néha meg tudjuk mérettetni magunkat, és be tudjuk mutatni azt a tudást és azt a kincset, amit itt az elmúlt évek során a nevelők, az oktatók, az iskola, a család és a vállalati környezet együtt plántált egy-egy hallgatóba
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

Az esemény célja, az iskolában és a gyakorlati képzőhelyeken elsajátított tudás és készségek minél teljesebb körű, kreatív bemutatása. Mester László, a technikum igazgatója beszédében hangsúlyozta, erre a szakmára büszkék lehetünk.

- Ez a verseny más, mint a hétköznapi szakmai gyakorlatok. Itt a tanulók is tanulnak, mi is tanulunk egymástól, és örülünk annak, hogy nem a megszokott dolgokat csinálhatjuk, hanem valami különlegeset. Mert ez viszi előre a gasztronómiát. Kitalálni valamit, megcsinálni, aztán jó ízűen elfogyasztani és megbeszélni
— mondta Mester László, a Kecskeméti SzC Széchenyi István Technikum igazgatója.

A versenyen 9 csapat képviseltette magát három kategóriában. A szakácsoknak főalapanyagként a kacsamellet kellett használniuk, a cukrászoknak tányérdesszertet kellett előállítaniuk kumkvat felhasználásával, a pincéreknek pedig kávékülönlegességet és koktélt kellett készítsenek, valamint egy üveg vörösbor dekantálása volt a feladatuk.