Kacsamell és kumkvat került a tányérra a gasztronómiai versenyen
![](https://hiros.hu/wp-content/uploads/2024/03/Kecskemeti-SZC-Szechenyi-Istvan-Technikum-gasztronomiai-versenye-30-1920x1279.jpg)
70 éves a Kecskeméti SzC Széchenyi István Technikum. Ezen alkalomból szervezett gasztronómiai versenyt az iskola. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a megnyitón elmondta, ez egy olyan szakma, ami nem megy ki a divatból, ami mindig megújul, és amiben mindig új kihívásokat kell megugrani.
![](https://hiros.hu/wp-content/uploads/2024/03/Kecskemeti-SZC-Szechenyi-Istvan-Technikum-gasztronomiai-versenye-33-1920x1279.jpg)
Az esemény célja, az iskolában és a gyakorlati képzőhelyeken elsajátított tudás és készségek minél teljesebb körű, kreatív bemutatása. Mester László, a technikum igazgatója beszédében hangsúlyozta, erre a szakmára büszkék lehetünk.
A versenyen 9 csapat képviseltette magát három kategóriában. A szakácsoknak főalapanyagként a kacsamellet kellett használniuk, a cukrászoknak tányérdesszertet kellett előállítaniuk kumkvat felhasználásával, a pincéreknek pedig kávékülönlegességet és koktélt kellett készítsenek, valamint egy üveg vörösbor dekantálása volt a feladatuk.