Karácsonyi jótékonysági adománygyűjtés indult a Malomban

2023. 11. 17., 18:18
A Malom Központ és a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete immár 10. éve indította el közösen karácsonyi jótékonysági adománygyűjtését. Az ajándékokat december 17-ig a Malom Központ második emeletén kialakított adománygyűjtő ponton lehet leadni.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 5 képet tartalmaz

Újra adománygyűjtő akciót szervezett a Malom Központ és a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete. A közös karácsonyi jótékonysági gyűjtéssel idén is a Kecskemét és a város környékén élő rászoruló gyerekeket, családokat támogatják. Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, könyveket és ruhákat várnak.

– Tapasztalataink alapján a kicsiknek, a bölcsődés, óvodás korú gyerekeknek sok ajándék szokott összegyűlni, a nagyobb gyerekekre és a kamaszokra kevesebben gondolnak az adományozók közül
— mutatott rá Fehérné Nagy Emese, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének elnöke. Ennek a korosztálynak is jó ajándék lehet egy tisztálkodási szerekből összeállított csomag vagy egy jó könyv.

A Malom Központ 2013 óta, idén már 10. éve vesz részt a Kecskemét és környéki rászoruló családok segítésében, mind adománygyűjtő pontként, mind pedig támogatóként. Ahogy minden évben, idén is öt családnak nyújt segítséget a bevásárlóközpont 250.000 forintos adománya. Az elmúlt évtizedben több száz család és kisgyermek arcára csalt már mosolyt a kezdeményezés.

– Az elmúlt 10 évben már 800 családnak nyújtottunk támogatást ebben a programban, ami azt jelenti, hogy 2700 kisgyerek részesült az általunk szervezett gyűjtésen keresztül karácsonyi ajándékban
— árulta el Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója.

Pászti András, az Esélyteremtési Bizottság elnöke szerint karácsony közeledtével még fontosabb az összefogás, a segítségnyújtás, amire ez az akció alkalmat biztosít.

– Nagyon örülök annak, hogy a Malom és a Nagycsaládosok Egyesülete 10 éve együttműködik a jó cél érdekében, nem hagyják magukra a rászorulókat. Ez is azt bizonyítja, hogy igenis létezik a kecskemétiség, amiben benne van a szolidaritás, a segíteni akarás
— hangsúlyozta Pászti András, az Esélyteremtési Bizottság elnöke a helyszínen.

A karácsonyi adományokat december 17-ig a Malom Központ második emeletén kialakított adománygyűjtő ponton lehet leadni. Az alapítvány önkéntesei még karácsony előtt eljuttatják az ajándékokat azoknak a kecskeméti családoknak, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.