Karácsonyi kívánságokat váltottak valóra

2022. 12. 19., 13:19
Ötven gyerek karácsonyi kívánságát teljesítette Kecskemét önkormányzata a Malom Központtal és a Hírös Cédrus Egyesülettel összefogva egy jótékonysági játék keretében. A gyerekek a Malom applikáción keresztül küldhették el, mire vágynak igazán a szeretet ünnepén. A szerencsések pedig meg is találhatják azt a fa alatt.
A galéria 37 képet tartalmaz

Villanyvasút, gyöngyfűzőkészlet, plüss Mickey egér, könyv és társasjáték – többek között ezek a gyönyörű ajándékok találtak ma gazdára a Malom Központban. Most adták át ugyanis azokat a játékokat, amelyeket az önkormányzat, a Malom és a Hírös Cédrus Egyesület közös karácsonyi játékán nyerhettek a gyerekek. Nem volt más dolguk, minthogy elküldjék a Malom applikációján keresztül, mire is vágynak idén karácsonykor. 84 kívánság érkezett december 12-ig, másnap pedig 50 szerencsés gyereket sorsoltak ki, akiknek álmát valóra váltották.

Engert Jakabné köszöntötte az átadó ünnepségen a gyerekeket és a szülőket. Elmondta, szerettek volna azoknak a családoknak segítséget nyújtani, ahol nem biztos, hogy jutott volna a karácsonyi ajándékokra. Az alpolgármester áldott ünnepeket kívánt minden résztvevőnek, és megígérte, hogy jövőre is folytatják a nyereményjátékot.

Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója kiemelte, a város szociális érzékenységét jól példázza, hogy Engert Jakabné ötlete volt az akció. Hozzátette, jövőre is szívesen állnak a kezdeményezés mellé.

A gyerekek csillogó szemekkel vették át a szebbnél szebb ajándékot, akik pedig nem tudtak eljönni a mai ünnepségre, később kapják meg a csomagokat.  Így biztosan mind az ötven szerencsés kisgyerek kívánsága ott lesz a karácsonyfa alatt.