Karácsonykor is segítettek a városrendészek

2023. 01. 05., 17:20
Hátrányos helyzetű mozgáskorlátozott férfi karácsonyát tették szebbé a városrendészek decemberben. A segítség az utolsó pillanatban érkezett.

2022. december 12-én Sipos László, önkormányzati képviselő arról tájékoztatta Dr. Német Zsoltot, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetőjét, hogy bejelentés érkezett hozzá, mely szerint egy, a Kiskertvárosban élő, többszörösen hátrányos helyzetben lévő, súlyos mozgáskorlátozott férfi segítségre szorul. Sipos László jelzése és kérése alapján a Városrendészet külterületi szolgálatot ellátó közterület-felügyelői soron kívül a bejelentésben szereplő helyszínre siettek és felvették a kapcsolatot a rászoruló személlyel.

Német Zsolt elmondása szerint a segítség szinte az utolsó pillanatban érkezett, mivel segítő kezek nélkül a mozgásában korlátozott férfi a téli fagyok idején a szerény kis bódéjában megfagyhatott volna. Petényi Tibor, aki - mint később kiderült - élvonalbeli focista volt a KTE-nél, egy olyan lemezbódéban lakik, ahol a fatüzelés nem megoldható, ezért csak a villanyfűtéssel lehetne fűteni, azonban a villanyt az amputációt követő 4,5 éves rehabilitációja alatt kikapcsolták, annak visszakötésére esély sem volt. Karácsonyig mindössze másfél hét volt.

A Városrendészet külterületi szolgálatot teljesítő felügyelője, Suba Ágnes tevékeny koordinációjának köszönhetően megtörtént a csoda: Petényi Tibor környezetében élő, neve elhallgatását kérő, igazi önzetlen fiatalember, egy - szintén a neve elhallgatását kérő - alapítvány és az MVM partner Térvillszer Kft.-nek összefogása eredményeként 2022.12.23-án délelőtt 10 óra 15 perckor felgyulladt a villany a Kiskertváros egyik utcájában, melegséget és reményt biztosítva egy olyan embernek, akinek a sorsát egy kicsit jobbá tudták varázsolni nem csak karácsonyra. Az azóta eltelt időben több felajánlást és segítséget is kapott Tibor, részben a Kiskertváros lakóitól, illetve a Kecskeméti Kiskertváros Egyesülettől.

Ezen cikk célja nem csupán a figyelem felhívása rászoruló embertársaink helyzetére, hanem szeretnénk, ha a régi futballcsapat még élő tagjai felvennék a kapcsolatot Petényi Tiborral, aki csak egy jó szóért is nagyon hálás tud lenni.

A Városrendészet arra kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a téli időszakban is figyeljenek a körülöttünk élő emberekre, különösen az idős és egyedülálló szomszédokra. Amennyiben külterületen élő, segítségnyújtásra szoruló személyt észlelnek, kérjük. hogy értesítsék a felügyeletet a 20/621-5599-es számon, vagy a [email protected] e-mail címen.