Két nap alatt kétszer próbált lopni, mindkétszer elkapták

2023. 02. 27., 14:42
Egymást követő napokon próbált cipőt és csokit lopni egy 28 éves kecskeméti férfi, de mindig lebukott a jogsértő cselekménnyel. Legutóbb őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték a letartóztatását.

Elsőként 2023. február 24-én érkezett bejelentés bolti lopásról. A hatóságot az egyik kecskeméti áruház biztonsági őre értesítette, mivel tetten ért egy férfit, amint cipőt készült lopni. A tolvaj ugyanis levette az elhasznált lábbelijét és felvette az egyik eladó darabot, majd annak a dobozába rejtette a régi surranóját. Ezután megpróbált kisétálni az üzletből a vadi új cipőben, csakhogy az áruvédelmi kapu bejelzett, a biztonsági szolgálat munkatársa pedig értesítette a rendőröket és a helyszínen tartotta a tolvajt a megérkezésükig. A lopással okozott kár a tettenéréssel megtérült.

Másnap újabb bejelentés érkezett lopásról. Ekkor az egyik élelmiszerboltból próbált több tábla csokit lopni a férfi, ám most sem járt nagyobb sikerrel, mint korábban, ismét lebukott a bűnös cselekménye közben. Ezúttal a ruhájába rejtette az eltulajdonítani szánt holmikat, és épp fizetés nélkül készült távozni, amikor megállította a biztonsági őr, aki az üzlet kameráin végignézte a lopást. A kár ez esetben is megtérült és a helyszínre érkező járőrök előállították a tolvajt. A 28 éves férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.