Közös erővel lépnek fel a bűnözés ellen több városrészben

2023. 03. 16., 16:34
A közbiztonság megerősítése érdekében tartottak kerekasztal megbeszélést ma (csütörtök) a déli városrészek képviselői a rendőrséggel és a polgárőrséggel karöltve. A rendezvényt azért szervezték meg, hogy még fokozottabb legyen a hatósági jelenlét a problémás területeken.
Fotó: Borda Máté
A galéria 18 képet tartalmaz

A bűnelkövetés visszaszorítása érdekében hívott össze csütörtökön egyeztető fórumot Lévai Jánosné a 11-es, Jánosi István a 9-es, és Sipos László a 12-es választókörzet képviselője. A rendezvényen ott voltak a városrendészet, a rendőrség és a polgárőrség képviselői is.  A képviselők szorgalmazták, hogy a szervezetek még intenzívebben legyenek jelen a problémás területeken és probléma esetén érdemben tudjanak reagálni.

Ahogyan azt a helyszínen dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet igazgatója is megfogalmazta, országos viszonylatban is kiemelkedően jó és hatékony a kecskeméti rendőrök, városrendészek illetve polgárőrök együttműködése. Némi koordinációval ezen tovább lehet javítani majd a közeljövőben. A megbeszélésen elhangzott az is, hogy a problémák jelzésén túl fontos a koordináló, kezdeményező szerep, amit az önkormányzati képviselők betöltenek. Az egyeztető fórumon már születtek is eredmények, hiszen a hatóságok ígéretet tettek arra, hogy március 29-éig meghatározzák a pontos területeket, ahol fontos a fokozott jelenlét, ezt követően pedig megkezdődhet a konkrét ellenőrzés is.