Lila derbi következik az Újpest ellen

2023. 02. 25., 19:49
Vasárnap 14:00-kor az Újpest FC-t fogadja az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Kecskeméti TE a Széktói Stadionban, mely immáron teljesen megnyitja kapuit.

Hosszú évek után újra megnyithat a Széktói Stadion városi lelátója is, így az Újpest ellen már közel 5000 néző befogadására alkalmassá vált a létesítmény. Kedden az illetékes hatóságok mindent rendben találtak, így újra nézők népesíthetik be a „napos” oldalt.

Jó formában és kellő önbizalommal várhatja Szabó István csapata a találkozót, hiszen a Ferencváros otthonában is sikerült pontot szerezni legutóbb (1-1), ráadásul a tavaszi szezonban még veretlen a gárda, így továbbra is második a tabellán. A KTE vezetőedzője a bőség zavarával küzdhet, hiszen eltiltások és sérülések sem nehezítették a felkészülést, mindenki hadra fogható a találkozó előtt. Ősszel izgalmas mérkőzést játszottak a csapatok, a hajrában kivédett büntető, illetve két súlyos kecskeméti sérülése is borzolta a kedélyeket, de végül 2-1-es sikerrel tudta elhozni a pontokat a KTE. Az Újpest jelenleg a tabella 9. helyét foglalja el, a legutóbbi fordulóban 2-1-re kapott ki Kisvárdán, ezt megelőzően viszont legyőzte a Vasast és a Honvédot is, illetve szoros derbin maradt alul a Ferencvárossal szemben.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Mindkét csapatnak több mint egy hete volt ezúttal felkészülnie egymásból. Edzőkollégámat ismerve, biztosan nagyon alaposan feltérképeztek minket. Nagyon veszélyes ellenfélnek tartom az Újpestet, mert hiába távozott két meghatározó játékosuk Csongvai és Katona személyében, ez a csapatjátékukon nem látszik meg. Nagyon törekednek a labdabirtoklásra, mindent zónában építeni akarják a játékot, ehhez megvannak a góllövőik is, elég csak Csoboth vagy Simon nevét említenem. Egyébként sincs könnyű ellenfél vagy könnyű meccs az NB I-ben, most is nehéz találkozóra számítok. Nagyon fontos lesz az akarati tényező, az, hogy mennyire hagyjuk játszani az ellenfelet, mennyire védekezünk hátul. Ezek mind döntő szempontok. Bízom a csapatomban, a héten nagyon jól és motiváltan dolgoztak a srácok. A 12. játékosunk a közönség, nagyon mellettünk állnak jelenleg, ezt a Fradi ellen is lehetett érezni, hogy micsoda erőt tudnak adni. Most is arra számítok, hogy minél többen kijönnek, és most már mindkét oldalról kaphatjuk a bíztatást. A srácoknak különösen nagy motiváció ez, hogy a kecskeméti közönség ennyire mellettük áll. Minden mérkőzésnek van olyan szakasza, amikor az ellenfelünk jobban játszik, ez teljesen normális. Egész mérkőzésen, de ilyenkor kell igazán a segítség a lelátóról, és ha ezeket a holtpontokat átvészeljük, akkor el tudjuk érni a célunkat, ami most is az, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

Szurkolói információk

A hazai szektorokat az 1-es, 2-es („A” lelátó) és 4-es kapu jelöli, utóbbi a városi oldal, a „B” lelátó. A jegyeket nem kell bedugni az automatába, elég csak a vonalkóddal lehúzni a leolvasó előtt. Az online vásárolt jegyeket telefonon keresztül is be lehet mutatni. 

Elővételben online, a jegymester.hu oldalon folyamatosan lehet jegyet vásárolni már. A mérkőzés napján 12:30-kor nyitnak a kapuk és a pénztárak, így arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint időben érkezzenek a gördülékeny beléptetés érdekében. A kezdésig az Ápoló Klubban is bemelegíthetnek drukkereink, hiszen közvetlenül a stadion mellett található szórakozóhelyen akciókkal is várják a drukkereket, ahogy legutóbb a Honvéd elleni bajnoki előtt és után is.

Jegyárak az Újpest ellen (kiemelt kategóriájú mérkőzés):

„A” lelátó:

Normál: 3.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 1.500 forint

„B” lelátó:

Normál: 2.000 forint

Kedvezményes: 1.500 forint

Gyermekjegy (6 év alatt): Ingyenes mindkét lelátón, de regisztrációs jegyet váltani kell a pénztárban

A Széktói Stadion pénztáraiban, illetve a stadion teljes területén csak készpénzzel lehet fizetni. A mérkőzés folyamán ajándéktárgyakat is lehet vásárolni a büfék mellett felállított pultoknál, szintén készpénzes formában.

Klubkártya továbbra sem kell a jegyvásárláshoz, viszont a beléptetés során a kedvezményes jegyeket és bérleteket ellenőrizhetik kollégáink, így mindenképpen szükséges bemutatni egy születési időt igazoló okmányt (személyi, jogosítvány, útlevél vagy diákigazolvány). Ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést az érvényes belépő birtokában is.

Vendég szurkolók

A vendégszektor az „A” lelátóhoz tartozik, így az arra érvényes jegyárak, kedvezmények és előírások érvényesek a vendég drukkerekre. A vendégszektor a Csabay Géza körútról érkezve közelíthető meg, parkoló közvetlenül a szektor bejárata mellett, a Kecskeméti Fürdővel szemben található. A vendégszektorba a 3-as kapun keresztül lehet belépni, büfé és mosdók természetesen üzemelnek.