„Mozdulj együtt Anyuval, Apuval”-Május 6-án lesz a Magyar Sport Napja Kecskeméten

2024. 04. 24., 11:08
Május 6-án a Benkó Zoltán Szabadidőközpont ad otthont az idei Magyar Sport Napja kecskeméti rendezvényének. Az esemény mottója: Mozdulj együtt Anyuval, Apuval, ami azt jelenti, hogy a családok állnak majd a középpontban. A szervező Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. célja az, hogy minél többen kapjanak kedvet a mozgáshoz, az egészséges, aktív élethez vagy a rendszeres sportoláshoz.

Aktív mozgással ünnepli idén Kecskemét a Magyar Sport Napját. A május 6-án sorra kerülő sportdélutánnak a Benkó Zoltán Szabadidőközpont ad otthont, ahol a programokkal elsősorban családokat szólítják meg a szervezők, hiszen az esemény mottója a: „Mozdulj együtt Anyuval, Apuval”- mondta a KTV hétfő sportmagazinjában Fritz Ágnes a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai vezetője.

- Célja a Kecskeméti Sportiskolának és a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémiának is az, hogy ne csak a sportolókat, hanem a szülőket is meg tudjuk mozdítani ezen a napon. Tudjanak mozogni és egy egészséges, sportos életmód felé tudjanak elindulni
— mondta a beszélgetés során Fritz Ágnes, a Kecskeméti Sportiskola sportszakmai vezetője.

Az ingyenes rendezvényen a Kosárlabda Akadémia és a Kecskeméti Sportiskola 12 szakosztályának mintegy 1700 versenyzője is részt vesz. A program 17 órakor közös bemelegítéssel kezdődik, amit egy valódi világnagyság, világ- és Európa-bajnok fitnesz versenyző, Kiss Virág fitnesz nagykövet irányít majd. A szervezők sötétedésig várják a sportolni vágyó, vagy csak a mozgás örömét szerető fiatalokat és idősebbeket, családokat. A szervezők szerint bárki aktív résztvevője lehet a különböző sportágak bemutatóinak. A résztvevők illetve az aktív sportolásba bekapcsolódók, sportórát és ajándékcsomagokat is nyerhetnek ha ellátogatnak május 6-án a Magyar Sport Napja kecskeméti rendezvényére a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba.

A Sportmagazin teljes beszélgetése itt nézhető vissza: