Mozdulj! sportvetélkedő 39. alkalommal

2023. 05. 26., 11:31
22 nyugdíjas klub csapata mérte össze erejét pénteken délelőtt a Messzi István Sportcsarnokban, a 39. Mozdulj! sportvetélkedő keretében. A rendezvény ezúttal is a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége szervezte.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 10 képet tartalmaz

Pénteken reggel tartotta a Messzi István Sportcsarnokban hagyományos Mozdulj! sportvetélkedőjét a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége. Minden évben három hasonló vetélkedőt szerveznek, amelyek helyszíne sportcsarnokban, az Arborétumban és a Kecskeméti Fürdőben tartanak.

-Nagyon hálásak vagyunk Probojáczné Túri Évának, aki elindítója volt annak idején ennek a versenysorozatnak. Élsportolóként szívén viselte a nyugdíjasok egészségi állapotát. Ebben a korban a sportnak prevenciós, egészség megóvó szerepe van elsősorban- nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Kormányosné Makai Eszter, a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetségének elnöke.

A sorrendben 39. megnyitó eseményen dr. Fekete Gábor, önkormányzati képviselő köszöntötte az aktív nyugdíjasokat. Mint mondta nagy öröm látni ennyi sportolni vágyót, akiknek fontos az egészségük megóvása, a szellemi frissesség mellet. Ezt követően a Kecskeméti Repülő és Vívó Sportegyesület tartott bemutatót. Az eseményen részt vett még Jánosi István, sportért felelős tanácsnok, önkormányzati képviselő, és Szamler László, önkormányzati képviselő is. Idén 22 csapat, összesen mintegy 200 fő mérte össze erejét. A résztvevőknek a mostani vetélkedőn 6 feladatot kellett teljesíteniük. Az esemény célja a sport mellett a közösség összekovácsolása is.