Nagyszabású nemzeti összetartozás napi gálakoncerttel nyílt meg a Városháza díszudvara

2023. 06. 05., 10:05
Nagyszabású, látványos gálakoncertet adtak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából vasárnap este a Városháza díszudvarán, ahol a felújítás óta ez volt az első jelentős nyilvános program. A kétórás koncerten legszebb nemzeti érzelmű dalaink, a Kormorán együttes slágerei, végül az István a király rockopera legnépszerűbb dallamai csendültek fel neves előadók tolmácsolásában. A koncertet a Kecskeméti Televízió élőben közvetítette, a felvétel megtekinthető a cikkben.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 26 képet tartalmaz

Az Országzászlónál koraeste tartott trianoni megemlékezés után sokan átsétáltak a Városházához, ahol a díszudvaron nem sokkal később kezdetét vette a gálakoncert. A Városháza árkádjai alatt, majd bent, a díszudvaron a Kecskemét City Balett táncosainak pantomimelemeket felhasználó különleges produkcióját láthatta a közönség.

A koncerten Nagy Szilárd, Fehér Lili, Ragány Misa, Torma Emese és Mészáros Árpád Zsolt énekében gyönyörködhetett a közönség, a zenekart Szűcs Norbert gitáros, zenei producer vezette.

A koncert első blokkjában olyan nemzeti érzelmű slágereket adtak elő, mint a Honfoglalás című filmből ismert Kell még egy szó, az Ismerős Arcok Nélküled című dala és Máté Péter Ez itt az én hazám című slágere.

A második blokkban a Kormorán együttes négy dala csendült fel, köztük a koncertnek is címet adó Ki szívét osztja szét. A harmadik részben az István a király rockopera ismert dallamait élvezhette a közönség színpadi látványelemek és jelmezek kíséretében, többször tapssal és énekkel is bekapcsolódva a dalokba.

Mészáros Árpád Zsolt Koppányként

A mintegy kétórás nagykoncert a magyar és a székely himnusz közös eléneklésével zárult.

A KTV a teljes koncertet élőben közvetítette:

A Városházából kilépő közönséget már a Stelczen Art művészeinek szürreális gólyalábas utcaszínháza várta. A látványos késő esti eseményről kapcsolódó cikkünkben olvashat.

A Városháza díszudvarán szombatig minden este ingyenes koncertek várják az érdeklődőket, fellép mások mellett Csík János és zenésztársai, Szabó Balázs Bandája és a Resti Kornél. A Városháza Napok részletes programja itt érhető el.

Kapcsolódó cikk