Ne most, drágám! - Cooney-bohózat a kamaraszínházban

2023. 09. 27., 11:04
Szeptember 26-án sajtónyilvános főpróbát tartott a színház készülő új bohózatából, Ray Coonie Ne most, drágám! című darabjából. Az előadásban nercbundák, változatos szerelmi háromszögek, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő alsóneműk tartják ébren az érdeklődést. és garantálják egyben a totális tébolyt is. Ahogyan az egy Cooney-vígjátékban már megszokott.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 28 képet tartalmaz

Az elegáns és méregdrága londoni szőrmeszalon társtulajdonosa, a méltán nőfaló hírében álló Mr. Bodley élete legfontosabb hódítására készül felesége távollétében. Ehhez még arra is hajlandó, hogy az üzlet egyik legdrágább darabját, egy nercbundát a tizedére leárazza, csakhogy elnyerje az áhított nő kegyeit. De hiba csúszik a számításába. A gépezetbe került első homokszem után egymást érik a nem várt bonyodalmak, szaporodik a szekrénybe bújtatott hölgyek száma, nő a feleségüket vagy szeretőjüket kereső férfiak száma is a szalonban, és még egy részeges fregattkapitány is csak szaporítja a bonyodalmakat. Megsokszorozódnak a hölgyekről le- és felkerülő különféle ruhadarabok, amelyek a negyedik emeleti ablakon át rendre az utcán, többnyire valamilyen jármű tetején landolnak.  Az események sodrában már a balekságig tisztességes tulajdonostárs, Arnold sem képes minden fordulatot számon tartani, és a káosz pillanatról-pillanatra közelít a végkifejlet, a robbanáspont felé.

Ray Cooney 1967-ben írta a Ne most, drágám! című bohózatot, amelyet a színházak azóta is folyamatosan repertoáron tartanak. A szerző a klasszikus angol vígjátékhagyományt szem előtt tartva írta meg talán legnépszerűbb művét, csak rá jellemző, szinte az abszurditásig vitt cselekményvezetéssel, a több szálon futó történet szinte kibogozhatatlan összekuszálásával. A kecskeméti változatot az a Szerednyey Béla rendezte, aki sok éven át játszotta a darab egyik főszerepét Gálvölgyi János partnereként a Madách Színházban, és a történet minden egyes rezdülését alaposan ismeri. A két társtulajdonost a vendégként Kecskemétre érkezett Nagy Sándor és Járai Máté kelti életre. Mindkettejük játéka fergeteges estét ígér a nézőknek. Ahogyan önfeledten komédiázó csapatot alkotnak az előadás további szereplői is: Horváth Alexandra, Magyar Éva, Hegedűs Zoltán, Danyi Judit, Csombor Teréz, Fazakas Géza, Koller Krisztián, Venczli Zóra és Gajári Nóra.

A Ne most, drágám! premierjét szeptember 29-én, pénteken este tartják a Kelemen László Kamaraszínház színpadán.