Novák Katalin együtt kosarazott a kecskeméti fiatalokkal

2023. 11. 24., 11:20
Novák Katalin péntek reggel edzésen vett részt a kecskeméti Mercedes Kosárlabda Akadémián. A köztársasági elnököt Sztojan Ivkovics és felesége, Béres Tímea fogadta, és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is részt vett a közös kosarazáson. A kötetlen, jó hangulatú eseményen az U18-as fiú- és az U12-es lánycsapat tagjai életre szóló élménnyel gazdagodhattak.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 28 képet tartalmaz

A reggel 7:30-kor kezdődő edzés bemelegítéssel kezdődött, majd labdás gyakorlatok következtek, egyénileg és párosan. Az edzésen a köztársasági elnök és a polgármester is végig részt vett, a gyerekekkel és az edzőkkel is összejátszva a gyakorlatok során. Az esemény kötetlen, vidám hangulatban zajlott, a gyerekek is feloldódtak a kezdeti izgalom után.

Szemereyné Pataki Klaudia az edzés után a KTV-nek elmondta: óriási élmény volt a reggeli kosarazás. – Évek óta nem kosaraztam. Előéletem viszont van ezen a téren, hiszen az Adamik-akadémián nevelkedtem itt Kecskeméten, általános és középiskolás koromban a Vasvári-Adamik párostól kaptam meg az alapokat, amiből most sok minden visszajött ma reggel – mondta a polgármester.

A családpolitikával összefüggésben azt gondoltam, hogy az a leghitelesebb, ha azzal a családdal, amely ideköltözött Kecskemétre, jól érzi magát és óriási közösséget épített a városunkban, ráadásul hírnevünket is viszik, ha ővelük mindenképpen megismerkedne a köztársasági elnök asszony
— emelte ki Szemereyné Pataki Klaudia az Ivkovics-házaspárra utalva, akiknek két gyermeke, Márkó és a már profi KTE-kosaras Milán is ott volt az edzésen.

A polgármester úgy vélte, hogy Novák Katalin nőként, női vezetőként hiteles példaképévé válhat a női társadalomnak, nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is. – Igazán őszinte, kellemes, közvetlen élményt szerezhetett mindenki, aki a tegnapi nap folyamán személyesen találkozott köztársasági elnök asszonnyal – fogalmazott, hozzátéve: egy igazán tájékozott és széles kapcsolati rendszerrel bíró köztársasági elnökünk van, akivel őszintén tudott beszélgetni azokról a nemzetközi eseményekről – többek között az ukrajnai háborúról és a migráció kérdéséről –, amelyek befolyásolják Magyarország életét.

Nagyon megtisztelő, hogy idelátogatott köztársasági elnök asszony. Egy vidám, jó hangulatú edzés zajlott, elnök- és polgármester-asszony is gyorsan felvette a ritmust a fiatalokkal. Nagy élmény volt mindannyiunk számára, és fontos motiváló a jövőre nézve
— mondta az edzés után Ivkovicsné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője.

Novák Katalin köztársasági elnök az Ivkovics-családdal és Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel

Az edzés végén Novák Katalin egy, az akadémia növendékei által aláírt mezt és egy díszes táblát kapott ajándékba, melyre a minden szezonkezdéskor elmondott fogadalom szövege volt felírva.

A köztársasági elnök üzenetet is hagyott a kecskeméti sportolóknak: "A Mercedes-Benz Sportakadémia kosarasainak és edzőinek köszönöm a közös sportolást. Az egymás iránti tisztelet, a testmozgás szeretete, a rend, fegyelem, kitartás sok helyzetben fog még előre vinni az életben. Őrizzék meg ezeket az értékeket, és legyenek büszkék magyarságukra! Szeretettel: Novák Katalin"

A köztársasági elnök szerda este érkezett Kecskemétre, hogy kétnapos látogatást tegyen Bács-Kiskun vármegyében. A csütörtöki nap kecskeméti eseményeiről kapcsolódó cikkünkben olvashat. Péntek reggel az edés után Novák Katalin Kiskőrösre utazott, majd Bajára, végül a déli határnál fekvő Bácsszentgyörgyre látogat el.

Kapcsolódó cikk