Óriás halak úsztak az égen Kecskemét felett

2023. 05. 29., 20:06
Parádésan ért véget a 10. Színházi Olimpiával felturbózott cirókás gyerekhétvége Kecskeméten. Szombat reggeltől egészen hétfőn estik tartott a programdömping a Bábszínházi Világtalálkozó keretében, záró akkordként hatalmas halak kápráztatták el a főtéri járókelőket.
A galéria 47 képet tartalmaz

Kívánni se lehetett volna jobb gyereknapi programokat, mint amit a Ciróka prezentált Kecskemét főterére a 10. Színházi Olimpia egyik helyszíneként. Szombattól egymást érték a hazai és nemzetközi produkciók a Szabadság téren, közben pedig napról-napra furfangos játékok várták a családokat.

A háromnapos gyereknap utolsó napja is fantasztikusan sikerült. A Bábszínházi Világtalálkozó egyik leginkább várt produkciója, Tom Greder Panorama Kino elnevezésű érzékszínháza délelőtt és délután is megmozgatta a kecskemétieket. Egy forgó dobozban ülők szeme láttára, a közönséggel együtt születtek meg a produkciók. Nehéz lenen megmondani, kinek volt nagyobb élmény: a bent ülőknek vagy a főtéren táncoló, játszó embertömegnek.

18.30 kor az Art Prom - V.O.S.A  Halak című gólyalábas menetszínháza koronázta meg a pünkösdi hétvége gyerekprogramjait. A kicsik nem győztek betelni a két hatalmas hal látványában, sokan meg is simogatták a nem mindennapi bábokat.

A három nap alatt több ezer gyerek és felnőtt lett részese a különleges bábművészeti kalandozásnak, ami nagy örömünkre nem ér még véget. A következő hétvégéken, - június 3-án és 4-én, 16-án, 23-án és a Múzeumok éjszakáján, június 24-én folytatódik majd a Bábművészeti Világtalálkozó, fantasztikus hazai és nemzetközi programokkal.

Kapcsolódó cikk