Pénteken újranyit a Hírös Agóra

2023. 01. 26., 16:13
Január 27-én, pénteken újranyit a Hírös Agóra. A programok sorát szombaton nyitja a Kecskemét Táncegyüttes bálja. A kulturális intézmény több mint egy hónapig volt zárva, azonban most újult erővel indítják a februárt, ezzel együtt pedig a 2023-as évet. Bár december 21-e óta nem lehetett látogatni az Agórát, a munkatársak homeoffice-ban szervezték az idei eseményeket.

A több mint egy hónapos bezárás után a Kecskemét Táncegyüttes báljával veszi kezdetét a 2023-as év a Hírös Agórában. Maga az intézmény már pénteken nyitva lesz, azonban az első program szombaton lesz megtartva.

A februári programpaletta számos műfajt tartalmaz.

Olyan kulturális kínálatot állítunk mindig össze, hogy a Kecskeméten élő és a Kecskeméthez kötődő érdeklődőknek nagyon színes legyen a paletta, amelyből választhatnak
— mondta Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója.

Borítékolható szerelem címmel zenés irodalmi esttel érkezik Náray Erika és Nyáry Krisztián, a Grecsó fivérek pedig Többet magunkról címmel adnak estet az Agórában.

Műsoron szerepel többek között a Csárdáskirálynő és A padlás, továbbá a Danubia Zenekar is fellép Hámori Máté vezényletével. A gyermekeket a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szólítja meg, de a hagyományos KIO-s programokat is megtartják.

Fellép Csík János és a Mezzo, a Dumaszínház két neves humoristája és Koncz Zsuzsa is.

Ezen programok nagy részére már elkeltek a jegyek, a telt ház pedig szükséges is az intézmény további működéséhez, hiszen a nagy fagyok még nem érték el térségünket.

Különböző takarékossági intézkedéseket vezettem már be a Hírös Agóra életébe októbertől kezdődően. Mi ezt a spórolási időszakot megkezdtük jóval korábban. Az, hogy a ház zárva volt, bár a külső időjárás nem a mínuszokkal tombolt, nagyon hatékonyan befolyásolta ezt a takarékossági protokollt
— magyarázta Barta Dóra.

Az intézmény munkatársai a leállás ellenére is dolgoztak homeoffice-ban. A Hírös Agóra kollégái ugyanis már tervezik, szervezik például a tavaszi Street Food, Street Art és Borsétány Fesztivált, valamint a Kodály Művészeti Fesztivált is.