Részegen randalírozott, hét autót rongált Kecskeméten meg egy kirgiz férfi

2024. 03. 27., 09:13
A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás bűntette, többrendbeli rongálás vétsége és garázdaság miatt vádat emelt egy kirgiz állampolgárságú férfival szemben, aki egy éjszakai italozást követően Kecskemét belvárosában hat gépjármű szélvédőjét betörte, míg egynek a visszapillantó tükrét rúgta le. A vádlott a hét autóban összesen több mint másfél millió forintot meghaladó kárt okozott.

A vádirat szerint a kirgiz állampolgárságú férfi – az ügy vádlottja – 2023. szeptember 17. napján a hajnali órákban ittas állapotban sétált hazafelé Kecskemét belvárosából. Az egyik utcában a nála levő alumínium italos dobozt egy szórakozó hely ablaka felé rúgta, de azt nem találta el. Ezután ahogy haladt a külváros irányába az utcában és az abból nyíló téren több autót is megrongált.

A vádlott szándékosan betörte hat autó szélvédőjét, míg egynek a visszapillantó tükrét rúgta le. Az autókban 80.000 és 848.000 Ft közötti, összesen másfél millió forintot is meghaladó kárt okozott.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A kecskeméti rendőrök még az elkövetés napját azonosították, elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével, 6 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétségével, valamint garázdaság vétségével vádolja és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és Magyarországról történő kiutasítását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.