Sok program vár mindenkit az Országos Könyvtári Napokon

2023. 10. 06., 14:59
Kedden indult az Országos Könyvtári Napok kecskeméti eseménysorozata. A Katona József Könyvtár a gyerekeknek, illetve a felnőtteknek is különleges programokkal készült. A rendezvénysorozat vasárnapig tart. A mai (péntek) napon például a Régi és Új könyvek az interneten címmel szerveztek előadást.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 14 képet tartalmaz

Kedden vette kezdetét az Országos Könyvtári Napok az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében. Az eseményhez immár 17. alkalommal csatlakozott a Katona József Könyvtár fiókkönyvtáraival Kecskeméten.

- Ennek az évnek a tematikája egy „Híd építő” logóval, hívó szóval fogalmazódott meg és az a lényege, hogy a könyvtár egy összekötő híd, a könyv és az olvasó között. Ennek a tematikának a fényében szerveztük meg tematikusan, minden egyes napnak a saját programsorozatát
— mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet, a Bács-Kiskun Vármegyei Katona József Könyvtár igazgatója.

A majd egy hétig tartó programsorozat során minden generációt megszólít az intézmény.

Pénteken például az érdeklődők megtudhatták, hogy a régi és új könyvek, hogyan találhatóak meg az interneten, de megmutattak számukra a régi archiváló eszközöket is. Emellett a felnőtt korosztályt könyvbemutatók, a gyerekeket játékok várták. A hétvégén pedig még több programmal készül a könyvtár.

- Szombaton kinyitjuk a teret, kimegyünk egy picit a városba, az egészségudvart megnyitjuk a látogatók előtt, 9 órától egész délutánig. Majd kimegyünk a Vadaskertbe majd hívjuk mindazokat, akik érdeklődnek a borkultúra, a bor fogyasztás iránt. Itt is egy összekötő szerepet szeretnénk megvalósítani, a régi mítoszoktól és a mostani borkultúra között
— nyilatkozta Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet.

Vasárnap lesz az Országos Könyvtári Napok záró napja, amikor zenés könyvtárnyitó, kvízjáték, virtuális séta lesz a program és ekkor kerül sor az Emberek, Sorsok, Díjak beszélgetésre is. A Katona József Könyvtárban szervezett programok teljes listája megtalálható a könyvtár honlapján.