Gyereket a magasba! - elrajtolt a 10. Születésünnep

2024. 05. 04., 16:33
Kismotoros felvonulással, Gyereket a magasba! flashmobbal és anyák napi virágültetéssel rajtolt el szombat délelőtt a 10. Születésünnep, mely két héten át több mint 60 ingyenes programmal várja a szülés előtt álló kismamákat és kisgyerekes szülőket Kecskeméten.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 33 képet tartalmaz

Szombat délelőtt a verőfényes napsütésben, igazi koranyári időben vette kezdetét a 10. kecskeméti Születésünnep. Több száz gyermek és szüleik gyülekeztek a Hírös Agóra előtti Deák téren, hogy kismotorokkal, kerékpárokkal, rollerekkel, babakocsikkal átvonuljanak a Városháza előtti térre. A színes menet élén a Grapevine Tánciskola felelt a hangulatért:

A kismotoros felvonulás élén a Grapevine Tánciskola felelt a hangulatért szombat délelőtt.

Közzétette: Hiros.hu – 2024. május 4., szombat

A Városháza előtt is a Grapevine Tánciskola állatjelmezekbe bújt növendékei mutattak be látványos előadást, majd az országos flashmobhoz csatlakozva pontban 11.00 órakor a gyerkőcök a magasba emelkedtek.

A Nők a Nemzet jövőjéért Egyesület nevében Szappanos Benedek mondott anyák napi köszöntőt, majd virágültetéssel folytatódott a program. A Kossuth-szobor lábánál 300 virág várt gazdára, hogy a névvel ellátott szívecske kíséretében meglelje helyét az előkészített ágyásokban.

Láthatjuk, hogy itt az eredménye, hogy tényleg érdemes családban gondolkodni, tényleg érdemes a családokat támogatni. Ez a 10. alkalom, hogy ezt a virágültetést megszervezzük. Emlékszem, amikor 2015-ben elkezdtük kis, családias körben, mostanra pedig hatalmas csapattá duzzadt a résztvevők köre, és szépen kiterjedt a szervező Hírös Családmentor Egyesület tevékenysége is
— mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a helyszínen.

A 10. Születésünnepet május 4. és 21. között rendezik meg Kecskeméten.

A fókuszban ezúttal is három téma lesz: a várandósság, a szülés és a kisgyermeknevelés 3 éves korig – mondta el portálunknak Kovács-Dandi Csilla főszervező.

A programok közül kiemelte a megyei kórházzal együttműködésben megvalósuló szülészeti fórumot, melyen az érdeklődők a szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetőjével, dr. Fekete Zoltán főorvossal és több orvoskollégájával találkozhatnak egy kötetlen ismerkedés, beszélgetés keretében. A rendezvényt május 7-én, kedden tartják 16:30-tól az SZTK előadótermében.

A 10. Születésünnep további programjairól ITT tájékozódhatnak.