Támogatói ankéton összegezte az eredményeket a Kecskeméti TE vezetősége

2023. 04. 13., 20:11
Támogatói ankéton összegezte az idei szezon eddigi eredményeit és a közeljövő terveit a Kecskeméti TE vezetősége csütörtök délután. A Széktói Stadion klubtermében tartott tájékoztatón, majd az azt követő kötetlen beszélgetésen bőven volt mit ünnepelni. Mint elhangzott, a fő cél az NB I-ben való stabil, hosszútávú bennmaradás a fenntartható építkezés jegyében. A stadion gyepszőnyegének felújítása május végén kezdődhet el, amint vége a szezonnak.

Elsőként dr. Filus Andor ügyvezető igazgató számolt be az előző, tavaly szeptemberben tartott támogatói klub óta történt főbb eseményekről, illetve az új támogatók kedvéért általános ismertetőt is tartott a Kecskeméti TE és a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia felépítéséről, működéséről.

Kecskemét városa és egyúttal a klub jelmondatából kiindulva - "Sem magasság, sem mélység nem rettent" - fontosnak tartotta kiemelni, hogy a mostani, robbanásszerű sikerek nem szabad, hogy megszédítsenek, hanem alázattal folytatni kell a munkát a fenntartható fejlődés szellemében. A fő cél, hogy a KTE tartósan megvesse a lábát az NB I-ben - húzta alá.

Ami a Széktói Stadion felújítását illeti, évek óta próbálnak forrásokat előteremteni, eddig azonban nem történt ebben áttörés, és a jelenlegi gazdasági helyzet sem kedvez a finanszírozásnak. Ami jelenleg konkrét terv, hogy a szezon végén, azaz május legvégén megkezdődhet a stadion gyepszőnyegének átfogó fejlesztése, ami már az UEFA-előírásoknak is meg fog felelni. A további fejlesztéseket, beleértve a nézőtérnek és a stadion többi részének a felújítását fokozatosan lehet majd ütemezni, ahogyan rendelkezésre állnak a források - mondta dr. Filus Andor.

Az utánpótlás-nevelésről szólva kiemelte, hogy egyre több gyerek szeretne focizni Kecskeméten, jelenleg már a 300-at közelíti az akadémia keretei között edző fiatalok száma. Már 6 éves korosztálytól foglalkoznak a gyerekekkel, és jelenleg három kecskeméti általános iskolában is tartanak labdás edzéseket. A kecskeméti akadémia jelenleg úgynevezett tehetség központként működik, ami az MLSZ által kialakított képzési hierarchia második fokát jelenti. Ennek következtében sajnos a legtehetségesebb fiatalokat 14 éves korban elszívják a kiemelt akadémiák, melyekből 10 van az országban.

Dr. Filus Andor után a KTE sportigazgatója, Tóth Ákos mutatta be azt a munkát, amit az elmúlt három és fél évben véghezvittek a klubnál. Ekkor érkezett Kecskemétre sportigazgatóként, és ez volt az az időszak, amelyben a Kecskeméti TE harmadosztályból feljutott az NB I-be.

Tóth Ákos felidézte a Szabó István vezetőedzővel végzett közös munkát, melynek keretében módszeresen felépítették a mai csapatot. Olyan fiatal játékosokat kerestek, akiknek már volt némi tapasztalatuk, és nagyon motiváltak voltak a sikerre. Kiemelte a klubnál folyó komoly edzőmunkát, amely az országban egyedülálló, speciális erőnléttel vértezi föl a kecskeméti játékosokat. Ennek köszönhető az is, hogy alig van sérülés a csapatban - tette hozzá.

Tóth Ákos kitért arra is, hogy a jövő kihívása lesz egyben tartani ezt a nagyszerű csapatot, hiszen a többi klub nyilván szívesen igazolna majd le többeket is a keretből. - Arra törekszünk, hogy együtt maradjon a csapat - hangsúlyozta.

Az ismertetők után dr. Salacz László országgyűlési képviselő kért szót, felidézve, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mai kecskeméti látogatásán mondott beszédében kifejezetten utalt a KTE kiemelkedő sikereire.

A csütörtök délutáni ankéton ezután szakmai vizekre eveztek: kérdésre válaszolva Szabó István vezetőedző ment bele részletesen az edzési módszerekbe, melyek a siker egyik fontos összetevőjét adják. A találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult.

A KTE legközelebb szombaton lép pályára a Széktói Stadionban a Zalaegerszeg ellen. A lilák a tabella stabil 2. helyéről várhatják az összecsapást, míg a ZTE a 8. pozíciót foglalja el. Az OTP Bank Ligából ezzel együtt még 7 forduló van hátra.