Téli Csodaország Kecskemét főterén és a Lechner díszudvarban

2023. 11. 29., 17:35
December 1-jén kezdetét veszi a Hírös Agóra idei, téli programdömpingje, a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent. Igazi jégpálya, varázslatosan havas gyerekkuckó a városházi díszudvaron, Neumann Igloo és óriáskerék is várja majd a főtérre látogatókat.
Fotó: Harkai György
A galéria 23 képet tartalmaz

December 1-jén úgy tűnik, hogy az egész város bezuhan a nyúl üregébe, ami magával hozza a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent 100 programját és a rengeteg látnivalót. A Hírös Agóra célkitűzése nem más volt, mint hogy Kecskemét eddigi leglátványosabb és lagnagyobb szabású téli fesztiválját hozzák el az adventi időszakra. A tavalyi Régi idők karácsonya után, péntektől a Téli Csodaország és a klasszikus advent elemei alkotnak izgalmas keveréket.

A főtéren napok óta épül a jégpálya, ami most igazi jéggel várja majd a korcsolyázókat. Már áll az óriáskerék, ahonnan idén is a legjobb kilátás lesz elérhető a fesztiválforgatagra. És épül a Neumann János Egyetem Igloo-ja, a HAdóm, ahol mesék és természettudományos előadások is várják majd a látogatókat. A Városháza Lechner díszudvarán HAhó udvaron Agóra falva játékházai, hóágyús hóesés, mesebeli házikók, varázslatos fények, lovasszán és a meghitt régmúlt karácsonyok emléke, illatai segítenek majd az ünnepi hangolódásban. Tehát minden eddiginél több installáció, program- és kikapcsolódási lehetőség vár a kecskemétiekre december 31-ig. A téli fesztivál programjairól bővebb összeállítást láthatnak mai Kiemelő magazinunkban.