Új sétány ékesíti Széchenyivárost

2023. 11. 13., 20:35
Ismét épült-szépült Kecskemét. Hétfőn délután adták át a Lánchíd sétányt a Széchenyivárosban. A projekt összefogás eredményeként, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola kezdeményezésére, az önkormányzat, a Lendületben Széchenyivárosért Egyesület és két cég támogatásával valósult meg.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 23 képet tartalmaz

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola mazsorett csapata és az M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és növendékei avatták fel elsőként az újonnan elkészült, facsemetékkel beültetett Lánchíd sétányt Széchenyivárosban hétfőn délután. Az átadóünnepségen Boldog Andrea, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola intézményvezetője köszöntőjében elmondta: a sétány az iskola kezdeményezésére közös munka eredményeként valósult meg.

– Az ötletet példaértékű összefogás követte mind a város, mind a civilek, mind az egyesületek, mind a megszólított cégek részéről. A közös munka gyümölcseként most itt állunk a Lánchíd sétány átadó ünnepségén 
— mondta az ünnepségen Boldog Andrea..

Az új sétány – amellett, hogy hozzájárul a tiszta levegőhöz, megszínesíti a környéken élők és a diákok életét. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester helyezte el a névadó táblát. A polgármester beszédében azt mondta: a projekt fontos közösségformáló erővel bír.

– Egy közös cél mindig összehozza az embereket, ezért is örülök annak, hogy ilyen sokan támogatták ezt a nemes ügyet, ilyen sokan jöttünk ma össze. Sikerült olyan vállalkozást is megnyerni az ügynek, amely nem csak munkahelyeket biztosít a városnak, hanem fontos számára környezetünk védelme és közterületek fejlesztése is. Ezért felajánlotta a fákat Kecskemét új sétányához
— emelte ki a polgármester.

A 70 méter hosszú sétány mellé ugyanis 26 facsemetét is ültettek. Gál Zsombor, a Lendületben Széchenyivárosért Egyesület elnöke elmondta, hogy egyrészt koordináló szerepet vállaltak fel a munkálatok során, de a tereprendezésben, a terület előkészítésében is részt vettek önkénteseik.

Az ünnepségen nagyon sokan összegyűltek, diákok, pedagógusok, szülők és a környék lakói, az átadó után mindannyian örömmel vették birtokba az új sétányt.