Újabb gyűjtés indult a földeáki család megsegítéséért

2023. 09. 06., 13:52
Egy földeáki család megsegítéséért fogtak össze újból a kecskemétiek. Németh Gábor január elején vesztette el tragikus hirtelenséggel feleségét. A családapa egyedül neveli most első osztályos és tízhónapos gyermekeit. Mivel dolgozni nem tud, nehéz helyzetbe került. Áprilisban már ment egy mentőcsomag, most az iskolakezdésre újabb segítséget kap a család ezúttal is egy összefogásnak köszönhetően.
A galéria 23 képet tartalmaz

Viktória, aki tavaly novemberben született már soha nem fogja megismerni édesanyját, ugyanis Csilla január elején, tragikus hirtelenséggel elhunyt, félárván hagyva Vikit és hat éves testvérét, Gábort. A földeáki családapa, Németh Gábor teljesen kétségbeesett. Dolgozni nem tud, így nehéz helyzetbe került.

Ahogyan korábban írtuk, idén áprilisban a széchenyivárosi Kőváry Edit gyűjtést indított el a rászoruló család megsegítésére, melyhez Szamler László, önkormányzati képviselőt is csatlakozott számos kecskemétivel együtt. Sikerült egy jókora mentőcsomagot összeszedni az édesapa és gyermekei számára. A segítségnyújtás azonban itt még nem ért véget.

A Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány, a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság, valamint a Fitt Woman Fitness összefogásában egy újabb adománygyűjtés vette kezdetét. Az iskolakezdés ugyanis nagy terhet ró az édesapára.

– Mi, a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány tagjai úgy gondoltuk, a kezdeményezés mellé állunk, hiszen így tudunk segíteni a félárván maradt két kisgyermeknek és az apukájuknak. A második gyűjtés a Fitt Woman Fitness teremben folytatódott, rengeteg ruha, száraz élelmiszer, tisztálkodási szer is összegyűlt, amit most fogunk elszállítani az édesapának
— nyilatkozta Gál Zsombor, a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja.

Az adományokat a fitness terembe járók vitték a családnak. Szamler László, a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság ügyvivője elmondta, ez a csapat évek óta együtt dolgozik velük.

– Minden egyes felhívásunkra szinte elsőként jelentkeznek. Gyűjtöttünk már velük a kárpátaljaiaknak és itthoni családoknak is az iskolakezdésre. Tavasszal elsőként hívott fel Rossi Judit azzal, hogy miben tud segíteni. Egy rendkívül hatékony csapatot kovácsolt össze, ez látható az adományok mennyiségéből is - tette hozzá a képviselő.

A gyűjtés nem áll meg, ebben az évben karácsonykor is szeretnének adományt vinni Gábornak és a két kisgyereknek.

Kapcsolódó cikk