Újra összefognak a vadászok a beteg gyermekekért

2023. 11. 06., 16:33
Idén is lesz Országos Jótékonysági Vadászat december 27-én. A befolyt összeget minden vármegyéből a helyi kórház gyermekosztálya kapja, így a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya is részesül az adományból. A mai vármegyei projektindító sajtótájékoztatón elhangzott, az elmúlt négy évben csaknem 8 millió forinttal támogatták a vadászok az intézményt.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 21 képet tartalmaz

Ötödik alkalommal rendezik meg az Országos Jótékonysági Vadászatot december 27-én, mellyel hazánk vármegyéiben található gyermekosztályokat támogatják, így a kecskemétit is. Bács-Kiskun vármegyében három helyszínre lehet regisztrálni, melynek díja minimum 50 ezer forint. Országos szinten eddig több mint 100 vadász jelentkezett.

– Az országos rendezvény már több mint 170 milliós összadománynál tart, az ebből az összegből vásárolt eszközpark pedig 150 ezer gyermek gyógyításában segített. 10 éve indult útjára ez a program, öt éve vált országossá - mondta el a sajtótájékoztatón Seres Róbert tájegységi fővadász, az OJV Közhasznú Nonprofit Kft. stratégiai partnere, a vármegyei rendezvény szervezője.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke az eseményen azt mondta, aki egy lelket megment, az egy egész világot ment meg.

– Amikor egy gyermek bajban van, összeszorul az ember szíve. A jótékonysági vadászatot évről évre azért rendezik meg, hogy olyan eszközökkel segíthessük a kórházat, amire a legnagyobb szükség van ezeknek a gyerekek gyógyításához - fogalmazott dr. Mák Kornél.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház több dolgozója is részt vesz a vadászaton, köztük dr. Gondos Miklós főigazgató, vármegyei intézményvezető is, aki a mai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, minden vadász kollégájának szólt, hogy támogassák a kórházat december 27-én.

– Ez egy nagyon jó megmérettetése a vadászoknak is. Kiderül, hogy mennyire képesek adni azoknak az embereknek, akiknek szükségük van rá. Külön érték, hogy ez a kezdeményezés a gyermekosztályokat támogatja
—  fogalmazott dr. Gondos Miklós.

Az elmúlt négy évben 7,6 millió forinttal támogatták a vadászok a helyi gyermekosztályt, amit egyebek mellett intenzívágyra, köhögtetőgépre, gyógyszerporlasztóra, tápszerpumpára költöttek. Az idei jótékonysági vadászat bevételének hasznosítására is vannak már ötletek.

– A legfontosabb talán az egy gyógyszeradagoló kocsi lenne, a jelenlegi ugyanis eléggé elhasznált. Ez egy olyan eszköz, amely mindenki hasznára válna. Fontos, hogy zárható legyen, hogy gyorsan lehessen adagolni a gyógyszereket belőle, ez jelentősen segítené az ápolók munkáját is - árulta el Dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa. Hozzátette, felmerült egy non-invazív lélegeztőgép, valamint paravánok beszerzése is.

Idén egy adományvonal is életbe lépett, aki felhívja vagy sms-t ír a 13613-as telefonszámra, az 1000 forinttal támogatja az ország gyermekosztályait.