Változatos programok a könyvtárban a Házasság hetén

2024. 02. 10., 07:42
Változatos programokkal készül a Házasság hetén a Katona József Könyvtár. Az országos programsorozat február 10-től február 21-ig tart. Az elkötelezett szerelem ünnephez Kecskeméten egyre több kulturális intézmény csatlakozik. A Katona József Könyvtár évről évre fontos állomásként szerepel a kínálatban.

Szombaton kezdődik az elkötelezett szerelem ünnepe, a Házasság hete országos programsorozat. Több helyszínen, rengeteg program várja a házaspárokat és a házasságra készülőket Kecskeméten. A Katona József Könyvtár családbarát intézményként a család értékeit, hagyományait jeleníti meg programkínálatában. Az intézmény évről évre a Házasság hete fontos helyszíne.

Ebben az évben Fűzi László, irodalomtörténész és felesége Somogyvári Ágnes régész fog mesélni az együtt töltött közös éveik szépségeiről. A könyvtár gyerekfoglalkozásokat kínál kisiskolásoknak, lesz irodalmi játék magyar költők szerelmes verseivel, Szívkeringő címmel nyomkereső játék és könyvtári versklub is. A könyvtári programjai minden korosztályt igyekeznek megszólítani.

Nagy a kínálat, széles a paletta, melyeknek a Hunyadivárosi és a Széchenyivárosi fiókkönyvtár is helyet ad, érdemes tehát tájékozódni. A Házasság hete programfüzet online formában is elérhető, valamint megtalálható a Hírös Agorában illetve a Katona József Könyvtárban.

További részletek a KTV riportjában: