Városunk Szent Terézeit és Szent Ferenceit ünnepelték

2023. 11. 19., 12:18
Dolgozóit, munkatársait ünnepelte az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) a szociális munka napja alkalmából. A rendezvénynek a Három Gúnár Rendezvényház adott otthont szombat este. A kulturális elemekkel tűzdelt eseményen átadták az Év dolgozója okleveleket is.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 28 képet tartalmaz

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vonósainak előadásával és a Kecskemét Táncegyüttes színvonalas produkciójával vette kezdetét a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepi rendezvény szombat este a Három Gúnár Rendezvényházban, ahol az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) köszönte meg dolgozóinak, munkatársainak egész éves munkájukat.

Dr. Pataki Mariann, az ESZII vezetője köszöntőjében úgy fogalmazott: a nehéz helyzetben lévő emberek sokféle problémával küzdenek, és az intézmény munkatársai minden nap azon dolgoznak, hogy ezekre megoldást találjanak. A szociális munka napja azoké, akik életben tartják a szociális intézményeket.

Ők azok, akik segítenek. Ez a hivatásuk, sok esetben nemcsak munkájuk, hanem életformájuk, küldetésük is. Nehéz ez a munka, mert képesnek kell lenni mindig, akár saját gondjaink elé helyezni mások problémáit. Képesnek kell lenni elfogadni a nehézséggel küzdő másik embert, tudni kell felelősséggel lenni a másikért
— fogalmazott dr. Pataki Mariann.

A rendezvényen átadták az Év dolgozója okleveleket (a díjazottak listáját lsd. alább). Az átadást követően Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszönte meg a dolgozók munkáját és gratulált a kitüntetetteknek. A városvezető kiemelte: az ESZII kiemelkedő munkát végez, munkatársai angyalokként az év 365 napján szolgálják a kecskemétieket. Hozzátette: öröm látni, hogy a dolgozók is törődnek egymással és elismerik egymás munkáját.  

Szeretnék gratulálni azoknak az angyaloknak, "Teréz anyáknak és Szent Ferenceknek", akik gondoskodó kezüket kinyújtják és ott vannak velünk a mindennapjainkban, őszinte szeretettel és gondoskodással foglalkozva velünk a születés pillanatától egészen az elmúlás pillanatáig. Az év 365 napján hihetetlen küzdelmet folytatnak, nagy támaszt és segítséget biztosítanak nagyon sok kecskeméti embernek. Hálás szívvel köszönöm ezt mindannyiuknak
— mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

A szociális munka napján (november 12.) a szociális szférában dolgozók előtt hajtunk fejet, akik láthatatlan kézként segítenek, gondoskodnak, gyógyítanak és törődnek mindannyiunkkal.

Elismeréseket adtak át

Az Év dolgozója okleveleket kapták:

Fürediné Székely Edit, intézményvezető-helyettes, Őszirózsa Időskorúak Gondozóháza
Gyuris Éva, munkatárs, Levendula Idősek Otthona
Vura Magdolna, ápoló-gondozó, Margaréta Otthon
Hatvani Franciska, Csipcsirip Bölcsőde
Polcz Attila, családsegítő, Családi és Gyermekjóléti Központ
Kovácsné Buha Zsuzsanna, munkatárs, Idősgondozó Szolgálat

Az ESZII díjazottja:

Horváth Judit, igazgatásszervezési koordinátor, ESZII