Androvicz Máriát köszöntötték 100. születésnapján

2024. 10. 03., 17:57
Mészáros Józsefné Androvicz Máriát köszöntötték kerek 100. születésnapján csütörtök délután Kecskeméten. Az idős hölgy szellemi frissességben, jó kedéllyel, szerető családja körében ünnepelt. A városvezetés részéről Lévai Jánosné és Jánosi István, országgyűlési képviselőként dr. Szeberényi Gyula Tamás köszöntötte az ünnepeltet.
Fotó: Borda Máté
A galéria 16 képet tartalmaz

Egy nap híján éppen 100 évvel ezelőtt, 1924. október 4-én Bugacon született Androvicz Mária, akit ma századik születésnapja alkalmából köszöntöttek otthonában. Az idős hölgy jó egészségnek örvend, naponta tucatszor jár fel-le a lépcsőn, és még sohasem botlott meg. Szellemileg is teljesen friss, még egy dalt is elénekelt mai köszöntésén.

A képviselőktől virágot és lelki olvasnivalót kapott, ő cserébe bőségesen osztotta meg történeteit a jelenlévőkkel. Egy olyan tanyán nőtt fel, ami a jelenlegi bugaci Aranymonostor Látogatóközpont helyén állt. Később, 1959-ben költöztek be a faluba. Hatan voltak testvérek, közülük már csak legkisebb öccse él, ő 83 éves.

Androvicz Mária két gyermekkel, három unokával és egy dédunokával büszkélkedhet. Férje, Mészáros József, aki a vasútnál dolgozott vezető beosztásban, 2010-ben hunyt el. Jelenleg fiával és menyével egy takaros Dankó utcai házban él, szeretettel és gondoskodással körülvéve.