A családok körül forog a világ!

Felemelték a gyermekeket a magasba

2023. 06. 10., 14:24
Felemelték a gyermekeket a magasba a főtéren ma délelőtt. A kicsik nagyon élvezték, hogy „repülhettek”. És miért ne élvezték volna, hiszen szüleikkel voltak együtt. Ez volt a lényege a mai eseménynek, hogy körülöttük, a családok körül forog a világ! Szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot. Ez így van rendjén, ezt fejezte ki az a közel kétszáz fő, akik részt vettek a flashmobon.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Emeljünk fel minél több gyermeket! című országos rendezvény kecskeméti eseményét a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és több helyi szervezet bonyolította le, kiemelten a Kecskemét Táncegyüttessel. A cél az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet  a gyermekvállalás fontosságára.

A Kecskemét Táncegyüttes segítségével ropta ma délelőtt a Városháza előtt közel 200 ember azt a körtáncot, melyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom youtube-csatornáján lehetett megtalálni. Onnan kellett megtanulni a mozdulatokat, a Gyereket a magasba! Mert körülöttünk forog a világ! című országos eseményen.

11 órakor pedig az ország számos pontján, így Kecskeméten is, egyszerre emelték fel az édesanyák, édesapák a gyermekeket a levegőbe. Böde István nem csupán néptáncosként érkezett az eseményre, kislányával a karjában táncolta végig a flashmobot. A Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezető helyettese azt mondta: „a gyermek tükröt tart elénk, szülők elé, ők a mi örökségünk.”

Nagyon fontosnak tartom, mint családos ember, két leánygyermeknek az apukája, hogy legyenek ilyenek események, és meg tudjuk mutatni a világnak, hogy nagyon jó szülőnek lenni, nagyon jó apának lenni. Mindenkit ösztönzök rá, hogy ha teheti, vállaljon gyermeket. Minden támogatást adjunk meg gyermekeinknek, és neveljük föl nagyon jól őket
— fogalmazott Böde István.

Az országos kezdeményezéshez jó néhány évvel ezelőtt elsőként a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület csatlakozott, azóta számos szervezet segíti a kecskeméti program lebonyolítását. Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke elmondta: büszkék lehetünk a kecskeméti családokra.

Ez a mai rendezvény azt próbálta megjeleníteni, hogy számunkra fontos a család. Az a vidámság, az a jókedv és az a büszkeség, ami a felvételeken is látszik, az jellemzi városunkat
— mondta Engert Jakabné.

A gyermek a jövőt jelenti – hangsúlyozta az alpolgármester. Engert Jakabné kiemelte: ezek a gyermekek viszik majd tovább Kecskemét hagyományát, szépségét, varázsát.