A nemzetközi mezőnyben kimagaslóan jól szerepeltek a Kecskeméti Sportiskola ökölvívói

2023. 05. 18., 09:32
Május első hétvégéjén Vecsésen rendezték meg a város ökölvívó magyar bajnokának, Varga Viktornak emléket állító versenyt, amelyen kiválóan szerepeltek a Kecskeméti Sportiskola ökölvívó-szakosztályának a versenyzői. A nyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi emlékversenyen 133 versenyző indult, a versenyre öt kesis fiatal mérlegelt, akik mindannyian dobogón végeztek. Három arany-, egy ezüst- és egy bronzérem a kétnapos viadal mérlege.

Varga Viktor 1974-ben született, és már 15 esztendősen korosztályos magyar bajnokságot nyert az 51 kilósok között. Aktív pályafutását követően 2002-től egészen haláláig, 2013 májusáig volt a vecsési ökölvívó-szakosztály vezetőedzője. Vecsésen az U12-es, a serdülő, a junior, az ifjúsági és a felnőtt korcsoport, valamint mindkét nem képviselői részt vettek a versenyen. Szerbiából, Lengyelországból, Szlovákiából és Romániából is voltak résztvevők a magyar ökölvívók mellett.

A serdülő fiúk 37 kg-os súlycsoportjában Burai Dominik a döntőben egyhangú pontozással nyert szlovák ellenfelével szemben. Csikós Alex a 60 kg-os súlycsoportban a döntőig jutott, ahol magabiztos bokszolással, egyhangú pontozással nyert. A junior lányok versenyében Ramocsa Virág a döntőbe jutott, ahol lengyel ellenfelével szemben pontozásos vereséget szenvedett és meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

A junior fiúk versenyében Deák Ádám is jól bokszolt és bronzérmet szerzett. Az ifjúsági fiúk versenyében az ifi válogatottnál is számításba vett Burai Roland döntő fölénynyel győzte le gyöngyösi ellenfelét a 67 kilósok között. Németh János edző elégedett volt a sportiskola versenyzőinek eredményeivel. Elmondta, hogy Burai Dominik élete első nemzetközi versenyén indult.

A döntőben az első menet szoros volt, viszont a második és a harmadik menetben technikai fölénybe került és győzött. Edzője szerint Csikós Alex eddigi pályafutása legjobb mérkőzését vívta, a döntőben egyhangú pontozással nyert. A Kecskeméti Sportiskola ökölvívói közül Burai Roland és Mészáros Márk kapott meghívót az ifjúsági válogatottba.

Az edző kiemelte, hogy az elmúlt versenyek jó szereplése miatt egyre több meghívást kapnak. A szakosztályban mintegy 25 versenyző edz rendszeresen.

– Egy ökölvívónak, mielőtt versenyen indulhat, legalább hat hónapig kell nagyon komolyan készülnie. Én ezt egy kicsit meg szoktam hosszabbítani azért, hogy minél biztosabb legyen a fiatal a szorítóban – fűzte hozzá Németh János.