BÁCSVÍZ KVSC-s érmek és pontszerző helyezések az I. Rövidpályás Utánpótlás Országos Bajnokságon

2022. 12. 11., 12:41
Szegeden december 7-10. között első alkalommal rendezte meg a Magyar Úszó Szövetség a Rövidpályás Utánpótlás Országos Bajnokságot. A négynapos versenyen az ifjúsági, serdülő és gyermek korosztály úszott együtt. Az előfutamok az összes évjárat egybevonásával zajlottak majd este korosztályos döntőket rendeztek. A versenyre a lebonyolíthatóság okán kirívóan erős szinteket határozott meg a szövetség, így a három korosztályt összesen 430 úszó képviselte. A BÁCSVÍZ KVSC csapata 9 fővel indult és eredményes négy napot teljesített. Összesen 16 döntős helyezést értek el, melyből 4 alkalommal sikerült a dobogóra is felkapaszkodni.

Czeglédi Diána nagyon szép bajnoki eredményekkel zárja az idei szezont. „Kis serdülő” lévén az egy évvel idősebbek között hét döntős helyezéssel büszkélkedhet, mellyel tovább emelte a nyáron elért hat döntős helyezését. 200 méter háton ezüstéremig menetelt, 100 méter háton bronzérmet szerzett. 50 méter háton negyedik, 100 és 200 méter gyorson ötödik, 50 méter gyorson és 100 méter vegyesen pedig hetedikként csapott célba. Ezzel a BÁCSVÍZ KVSC tekintetében ő volt a legtöbb pontot elért versenyző.

Mozsárik Levente a csapat rangidőseként szintén tovább folytatta az idei kiváló szereplését. A nyári bajnokságon elért eredményeit meghaladva négy döntőben is érdekelt volt. 50 méter gyorson bronzérmet szerzett, 100 gyorson és 50 pillangón egyaránt az ötödik helyen zárt. Illetve meglepetésként 100 méter vegyesen is bejutott a döntőbe és negyedik lett.

Szilvási-Hazag Aliz hosszú ideje keményen dolgozott, hogy kiemelkedő eredményt érhessen el. Ezen a versenyen pedig sikerült megszereznie élete első bajnoki érmét, 200 méter mellúszásban egy nagyszerű hajrával, kiváló taktikával harmadikként csapott célba. Emellett további két döntőben is érdekelt volt. 100 méter mellen negyedikként érkezett a célba, 400 méter vegyesen ötödikként zárt.

Mohay Jankának „kis gyermek”-ként szintén az egy évvel idősebbek között kellett helytállnia. Tette ezt derekasan és 800 méter gyorson, valamint 1500 méter gyorson is az értékes pontokat érő hatodik helyen végzett.

A versenyen indult még és szép egyéni csúcsokat ért el Szalontai Roland, Pintér Csaba, Tarsoly Zsolt, Osztényi Dániel és Kaczkó Lilien. Számukra elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél, illetve az is pozitívan értékelendő, hogy a versenyre kitűzött erős szintidőket teljesíteni tudták.

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bács Ferenc, Racsek Tamás