Címke: dr. Latorcai Csaba
Keresés
Dátum választó
Rendezés
156 találat
2024.04.19

Kecskeméten tartották meg az első Családbarát Települések Expót

18 kiállítóval vette kezdetét a Családbarát Települések Expo Kecskeméten. A nap folyamán nem csupán a települések mutatták be értékeiket, kerekasztal beszélgetéssel várták a szakembereket, játékokkal, bábszínházzal, néptánc előadással és zenés foglalkozással pedig a családoknak készült a szervező Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért. Az eseményt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Hornung Ágnes és Latorcai Csaba államtitkárok nyitották meg.
2023.06.29

Emléktáblát avattak az kuláküldözés emléknapján

Mostantól tábla emlékeztet a kuláküldözésre a volt ÁVH épületének falán. A kuláküldözés áldozatainak emléknapján leplezték le a kőbe vésett mementót. Az eseményen Latorcai Csaba miniszterhelyettes elmondta, a 75 évvel ezelőtt kezdődött kuláküldözés és a magyar parasztság megnyomorítása szomorú történelmi tény, de, ami még szomorúbb az az, hogy napjainkban is tapasztalhatunk hasonlót.
2023.02.24

Megrendítő megemlékezés a kommunizmus áldozatairól a Lestár téren

Megrendítő megemlékezést tartottak péntek délelőtt a kommunizmus áldozatairól a Lestár téri kopjafánál, az egykor ÁVH-központként működő, a népnyelv által "kékítő háznak" nevezett épület előtt. A KDNP által szervezett megemlékezésen dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes beszédében párhuzamot vont a kommunizmus és a jelenlegi nyugat-európai balliberális politika között.