Címke: dr. Szabó József
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.04.16

Zárszámadás - Napirenden Kecskemét tavalyi gazdálkodása

A csütörtöki közgyűlésre készülve ma (kedd) tárgyalta a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság Kecskemét 2023-as gazdálkodását. Mint az ülésen elhangzott, a tavalyi költségvetés összeállítása és annak most tárgyalt végrehajtása azt tükrözi, hogy az önkormányzat azon dolgozott, hogy az itt lakók életszínvonala ne csökkenjen, hanem emelkedjen.
2023.12.06

Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság-Napirenden Kecskemét 2024-es költségvetése

Csak pozitív jelzőkkel illeték Kecskemét benyújtott 2024-es költségvetését kedden a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság tagjai. Mint az előterjesztés tárgyalása során elhangzott, a közel 50 milliárdos büdzsében 25 milliárd forint sajátbevételből származik, de a jó gazda gondosságát jelzi az is, hogy az általános tartalékkeret meghaladja az egymilliárd forintot.
2023.10.17

Jelentős plusz bevétel és költségvetési tartalék Kecskeméten

1.9 milliárdos többletbevétel folyt be Kecskemét ide költségvetésébe, ebből 600 milliós növekedést az iparűzési adóbevétel jelent. Mindeközben 203 millió forinttal csökkentek a kiadások is. Többek között ezek hangzottak el a városstratégiai és pénzügyi bizottság mai(kedd) ülésén, amelynek napirendjén szerepelt az idei költségvetés módosítása.
2023.05.23

Zárszámadás a pénzügyi bizottság ülésén

Kecskemét 2022-es gazdálkodása is napirenden szerepelt hétfőn a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság ülésén. A zárszámadás kapcsán a testület megállapította, hogy a költségvetés végrehajtása - figyelembe véve az inflációt, az energiaválságot és a háború hatásait - komoly kihívást jelentett. Ennek ellenére a helyi adóbevételek több mint 6 százalékkal nőttek az előző évhez képest.