Címke: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.16

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot ír ki ingatlanok értékesítésére, bérlésére

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése határozat alapján, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról szóló 19/2013. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 24. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja szerint nyilvános, egyfordulós pályázatot ír ki az alábbi ingatlanokértékesítése/bérlete útján történő hasznosítás érdekében.
2024.02.13

Több mint félszáz programot kínál idén a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Idén is rengeteg kulturális csemegével, koncertekkel, kiállításokkal, előadásokkal, filmvetítésekkel várja a látogatókat a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Keddi ülésén a Közgyűlés Értékmegőrzési Bizottsága elfogadta a fesztivál hivatalos programját és költségvetését. Az önkormányzat tizenhétmillió forintot biztosít a március 14. és április 14. között zajló kulturális rendezvénysorozatra.
2024.02.08

Zajlik a földutak rendbetétele Kisfáiban

Elkezdődött Kisfáiban az utak helyreállítása. Elsősorban a kiemelt földutak rendezése zajlik, de figyelmet fordítanak az aszfaltburkolatú utakra is. Sipos László önkormányzati képviselő elmondta, Kecskemét-szerte elindult a földutak karbantartása.
2024.02.01

Felgyulladt a közvilágítás a Domby Lajos utcában

Egy régi probléma oldódott meg szerdán a Domby Lajos utcában, ahol eddig sosem volt közvilágítás. Mivel az állami céghez tartozó utcában csak kicsit később kerülnének ki a kandeláberek, így az önkormányzat saját hatáskörben elrendelte, hogy ideiglenesen napelemmel működő villanyoszlopok szolgáltassák a világítást az ott lakók számára.
2023.11.06

Pályázati felhívás a volt Rudolf laktanya épületeire

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 197/2023. (X.19.) határozata alapján nyilvános, többfordulós pályázatot ír ki a kecskeméti 10208/27 hrsz-ú, Kecskemét, Izsáki út 3. szám alatti, országos műemléki védettség alatt álló ingatlan (egykori Rudolf laktanya) területén található 10208/27/B, 10208/27/C, 10208/27/D, 10208/27/F és 10208/27/G helyrajzi számú épületek értékesítése érdekében.
2023.10.21

Átadták a Kecskeméti Idősekért Díjakat

Nóta és operett műsorral köszönte meg az önkormányzat szombaton Kecskemét időseinek, a városért végzett több évtizedes munkájukat. A rendezvényen Engert Jakabné alpolgármester azt mondta, a város nyugdíjasai hídemberek, akik átadják nap mint nap azokat az értékeket, hagyományokat és tudást, amellyel jövőnket is betudjuk biztosítani. A Hírös Agóra színháztermében tartott ünnepség keretében adták át a Kecskeméti Idősekét Díjakat is.
2023.10.04

Magyarország Mária országa konferencia

Holnap, azaz október 5-én rendezi meg Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány városunkban a Magyarország Mária országa című emlékkonferenciát a Városháza dísztermében. A rendezvény fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, védnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Nyeste Pál, plébános, piarista paptanár.
2023.09.28

Magyarország Mária országa konferencia Kecskeméten-Lévai Jánosné a KTV-ben

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány 10. alkalommal szervez emlékkonferenciát városunkban október 5-én, csütörtökön. A Magyarország Mária országa című tanácskozás fővédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, védnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint Nyeste Pál, plébános, piarista paptanár.
2023.02.10

Milliárdos víziközműhálózat-fejlesztés indult Kecskeméten és Ballószögön

Nagyrészt uniós támogatással indul közel kétmilliárdos ivóvízhálózat fejlesztési program Kecskeméten és Ballószögön, a BÁCSVÍZ Zrt. koordinálásával. A mai projektnyitón elhangzottak szerint a fejlesztés hálózat korszerűsítést, csővezeték cseréket, energetikai fejlesztéseket tartalmaz és Kecskemét lakosságának mintegy felét érinti. A jelentős forgalomkorlátozással is járó kivitelező munkáknak október végéig kell befejeződniük.
2022.12.12

Lakossági meghívó a Károly Róbert körút avatására

A lakosságot is örömmel várja Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a szombaton történő Károly Róbert krt. elkészült útszakaszának avatására. A rendezvényen teával, zsíros kenyérrel, forralt borral és Városnéző Kisvasutas bejárással várnak mindenkit.