Címke: Kölcsey Kör
Keresés
Dátum választó
Rendezés
807 találat
2024.05.08

A Kölcsey Kör következő vendége dr. Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár

Értékek és érdekek: a magyar költségvetési politika íve. Ezzel a címmel rendezi meg következő pódiumbeszélgetését május 9-én a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata. A meghívott vendé ezúttal dr. Banai Péter Benő a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára lesz.
2024.03.21

Hit, kötelességtudat és bölcsesség áradt Koncz István „család és karrier” előadásából

A március 15-e alkalmából Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett kecskeméti dr. Koncz István László szülész-nőgyógyász szakorvos volt a vendége a csütörtök este immár 46. alkalommal megrendezett Kölcsey Kör pódiumbeszélgetés-sorozatnak. Előadásának címe, „A család szerepe egy karrier építésében” személyes példák, párhuzamok felemlítésére is alkalmat adott: a népszerű kecskeméti doktor családi életének, karrierjének nehéz pillanatairól is bölcs derűvel, optimista szemlélettel emlékezett meg, hol könnyeket, hol önfeledt mosolyt kiváltva hallgatóságából.
2024.02.09

A nemzeti bank alelnöke, Virág Barnabás volt a Kölcsey Kör vendége

Csütörtökön rendezték a Kölcsey Kör pódiumbeszélgetéseinek soron következő alkalmát a Neumann János Egyetem CAMPUS-án. A meghívott vendég ezúttal a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Virág Barnabás volt, akivel a magyar gazdaság Európában, illetve az európai gazdaság világban elfoglalt helyéről és számos más izgalmas gazdasági témáról beszélgetett dr. Kárpáti József, az egyetem gazdasági karának dékánja.
2023.10.05

Kölcsey Kör: Hittel, ésszel, erős kézzel!

Hol a helye az egyháznak a XXI. század társadalmában? Hasznos-e a hitre épülő oktatás, képes-e az egyház jól ellátni szociális feladatokat? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgetett dr. Salacz László országgyűlési képviselő Bese Gergő plébánossal, aki a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozatának mai (csütörtök) vendége volt.
2023.05.25

Gajdics Ottó a Kölcsey Körön: „nem hagyjuk tönkretenni az identitásunkat”

A Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata által szervezett 43. pódiumbeszélgetésen május 25-én este Gajdics Ottó vendégeskedett a Kocsis Pál Szakgimnázium dísztermében. Az újságíró, politikai közíró, a Szabad Föld főszerkesztője „Ádáz harc a béke pártján – Aktuális politikai és médiahelyzet hazánkban” címmel tartott előadást.
2023.04.14

Van jövője a magyar űrkutatásnak?

Van e-értelme Magyarországnak részt vennie űrkutatási programokban? Lesz új magyar űrhajós? Ezekre a kérdésekre is válaszolt dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos a Kihívások a XXI. században című pódiumbeszélgetésen Kecskeméten csütörtökön délután.
2023.03.31

Dr. Bakondi György tartott előadást Kecskeméten

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójával, dr. Bakondi Györggyel beszélgethettek csütörtök este a Nemzeti Fórum és a Kölcsey Kör szervezésében az érdeklődők a Kocsis Pál Szakgimnázium dísztermében. A határbiztonság és határellenőrzés aktuális kérdéseit vitathatták meg a szakértővel a jelenlévők.