Címke: kórus
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6330 találat
2024.03.05

Kodály halálának és a Kodály Zoltán Vegyeskar alapításának évfordulójára emlékeztek

Kettős jubileumról emlékeztek meg kedden délután a vasútállomás falán lévő Kodály-emléktáblánál. A kecskeméti születésű zeneszerző 57 éve, 1967. március 6-án hunyt el, a nevét viselő kecskeméti vegyeskart pedig 136 évvel ezelőtt, 1888. március 9-én alapították, eredetileg Iparos Dalárda néven. Kodály Zoltán 1949-ben személyesen járult hozzá, hogy a kórus felvegye a nevét. A keddi megemlékezésen Varga Sándor, a kórus titkára idézte fel Kodály életét és a kórus történetét, személyes élményeit is megosztva arról, amikor mint Kodály iskolás diák találkozott a mesterrel.
2024.02.01

Komolyzenei programajánló – 2024. február

Ütőhangszeres jótékonysági est a Kodály Iskolában, farsangi kakaókoncert az M. Bodon Pál Zeneiskolában, kulturális gálaműsor a Hírös Agórában, a MEDrigál Kórus jubileumi hangversenye az evangélikus templomban – többek között ezek a programok várják a zeneszeretőket a következő napokban, hetekben.
2023.12.30

Komolyzenei programajánló – 2024. január

A komolyzenei programokban rendkívül gazdag adventi időszakhoz hasonlóan mozgalmasan indul az új esztendő. 2024 első napjaiban két hagyományos hangversenyt is rendeznek: január 1-jén a kecskeméti szimfonikusok újévi koncertjét a Hírös Agórában, január 5-én, pénteken este pedig Túri-Nagy János orgonaestjét a Nagytemplomban tartják meg.
2023.07.11

Lélekemelő görög kóruskoncerttel nyitott a Kodály Fesztivál

Lélekemelő, túlvilági szépségű görög kórushangversennyel vette kezdetét hétfő este az idei Kodály Művészeti Fesztivál a Hírös Agóra Kulturális Központ szervezésében. A Chóres női énekegyüttes hagyományos dallamokat szólaltatott meg 20-21. századi görög zeneszerzők feldolgozásában, emellett Kodály Zoltán és Bárdos Lajos több kompozíciója is felcsendült – görög nyelven. A Városháza díszudvarán, kellemes nyáresti időben megtartott koncertet Bősze Ádám szellemes konferálása tetté még emlékezetesebbé.