Címke: Lakatos Pál Sándor
Keresés
Dátum választó
Rendezés
268 találat
2024.03.19

MÚZSA (2024. március 19.) Felavatták a Jel című köztéri alkotást

Március 15-én délelőtt, a városi ünnepségsorozat első állomásaként a Katona József Könyvtár előtti téren leleplezték Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész Jel című köztéri szobrát . Ünnepi beszédet a város polgármestere mondott. A szobrot, amely egy, a térre néző, kétfelé nyíló hasáb, amely egy hatalmas pecsételő hengeren nyugszik, a polgármester és az alkotó közösen leplezte le.
2023.09.17

Harminc éves a Kandó Kálmán Technikum művészeti tagozata

A kiállításnak helyet adó intézmény nevében Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója, Harangozó Gyula és Seregi László díjas táncművész, koreográfus, Magyarország Érdemes Művésze mondott köszöntőt. Barta Dóra hangsúlyozta, hogy művészként milyen különleges élményeket él meg a kiállítótérben állva, átélve az ünneplők jubileum felett érzett örömét, és megtapasztalva a műveket létrehozó kreatív energiákat. Az intézmény […]
2023.08.11

Új műalkotás ékesíti a Wojtyla Ház Reménység kertjét

Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész nemrégiben egy izgalmas kompozícióval ajándékozta meg a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. A plasztikát 2023. augusztus 18-án, pénteken délelőtt 11 órai kezdettel Kenyérszaporító Krisztus ünnepén avatja fel dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő a népkonyha udvarában. Ez alkalomból kérdeztük az alkotót.
2023.07.18

Új szoborral gazdagodott a Reménység kertje

Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész hétfő délben – immáron sokadik alkalommal – tiszteletét tette Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója irodájában. Annak apropóján köszönthette őt a népkonyha vezetője, hogy a karitatív létesítmény belső kerthelyiségébe juttatta munkásságának egyik legfrissebb gyümölcsét, egy szemet gyönyörködtető, lelket simogató szoborkompozíciót, mely egyfajta különleges vallomás életről, halálról, szerelemről, férfi és nő találkozásáról.