Címke: Öveges László
Keresés
Dátum választó
Rendezés
147 találat
2024.03.01

Folytatódhat a főtér revitalizációja

A külső városrészek fejlesztése mellett nem állhat meg a városközpont, közelebbről a főtér revitalizációja sem. Boros Pál építész jóvoltából nemrég áttekintés készült a még felújításra váró jelentősebb épületekről, a következő hónapokban pedig megkezdődhet a tervek, és esetenként a funkcióbővítés részletesebb kidolgozása a KIK-FOR bevonásával. A megvalósítás az elkövetkező években történhet meg önkormányzati, állami és uniós források igénybevételével, az egyházak közreműködésével, továbbá a minőségi szemléletet képviselő privát partnerek bevonásával. A nagyszabású tervekről Öveges Lászlóval, Kecskemét főépítészével beszélgettünk.
2023.10.17

Szobor kerülhet a Katona József Könyvtár elé

A csütörtöki közgyűlésen döntenek arról a köztéri alkotásról, amelyet a Katona József Könyvtár előtt terveznek elhelyezni. A Munkácsy-díjas Lakatos Pál szobrászművész készítette el a műalkotás koncepcióját, amelyet ma egyhangúlag támogatott a Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság.
2023.10.13

A készülő új településrendezési tervet vitatták meg a bizottságok

Kecskemét készülőben lévő új településrendezési tervét vitatták meg péntek reggel a szakbizottságok közös ülésükön a Városháza dísztermében. Öveges László főépítész kiemelte: az egész várost érintő, átfogó, gyakorlatilag új rendezési tervről van szó, melynek kidolgozása több mint egy éve kezdődött meg. Falu György alpolgármester emlékeztetett arra, hogy legutóbb 2002/2003-ban vezettek be ilyen léptékű módosítást a rendezési tervben. A mintegy kétórás ülés végén a téma összetettségére tekintettel a bizottságok úgy döntöttek, hogy a decemberi közgyűlésre halasztják a döntést. Addig további egyeztetések következnek, és a felmerülő javaslatokat beépítik a készülő tervezetbe.