Címke: Wojtyla Ház
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.03.24

A lengyel-magyar barátságot éltették a wojtylások

Hazánkban gyakran idézik a rímbe szedett közmondást: „Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát…”. E mondat hűen tükrözi a két nép évszázados barátságát, kölcsönös szeretetét. Erre emlékeztették gondozottjaikat és az Egressy utcában járókat-kelőket a Wojtyla Barátság Központ fenntartói a lengyel-magyar barátság napja alkalmából.
2023.03.21

Japán nap a Wojtylában

Immár második alkalommal kerül megrendezésre április 1-jén Kecskeméten a Yamato Budo Gála, a japán tradíciók és harcművészetek napja. Ennek apropóján tartott előadást Prikkel Antal, a program főszervezője a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára.
2023.03.18

Tavaszi hangulatok a Wojtylában

A Kecskemét Táncegyüttes négy tagjának fergeteges néptánc produkciójával köszöntötte a közelgő tavaszt a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége, miközben – aktuálisan – a Sándorokról, Józsefekről sem feledkeztek meg az egybegyűltek.
2023.03.08

Nőnapi ünnepség a Wojtylában

A nőket ünnepelték ma (szerdán) a Wojtyla Barátság Központban. Az intézmény hölgy önkénteseit, munkatársait és gondozottjait köszöntötték virággal.
2023.02.08

A Hungary Helps programról hallhattak előadást a Wojtyla Házban

A Hungary Helps program és a Törökország és Szíria határánál történt földrengés volt a fő téma szerdán a Karol Wojtyla Barátság Központban. Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vallásdiplomáciai és Elemző Osztályának vezetője tartott előadást. Mint elmondta: a magyar csapatok közel 150 emberrel, 30 kutyával segítik a túlélők utáni kutatást.
2022.12.13

A bolgár nagykövet látogatott el a Wojtyla Házba

Különleges vendégeket köszöntöttek ma délelőtt a Karol Wojtyla Barátság Központban. Christo Stefanov Polendakov, Bulgária budapesti nagykövete, dr. Bocskov Petrov Jordán, Bulgária tiszteletbeli konzulja, Füzék Borisz ortodox pap és Bahget Iskander fotóművész látogatott el a népkonyhára, ahol nagy szeretettel fogadták őket. A városvezetés nevében Lévai Jánosné tanácsnok üdvözölte a vendégeket.
2022.12.06

Mikulás-nap a Wojtyla Házban

Színes programmal emlékeztek meg Szent Miklós, városunk patrónusának napjáról a Wojtyla Barátság Központban. Fergeteges műsort adott a Kecskemét Táncegyüttes két párosa, eljött a rászorulókhoz a Gong Mikulás, Lévai Jánosné tanácsnok pedig Szent Miklós életét mutatta be az ünnepségen.