Csütörtökön rajtol a KecskemétRocks!

2024. 05. 15., 11:56
Csütörtök este egy "bemelegítő" Depeche Mode tribute-koncerttel rajtol el a Főtéren a KecskemétRocks fesztivál, ami pénteken és szombaton a rockzene fővárosává teszi a hírös várost. Péntek délután rockkamion járja be az utcákat, este a szabadidőközpontban fellép a Tankcsapda, a FISH! és a Depresszió, szombat este pedig jön a várva-várt CityRocks-flashmob: több százan éneklik, gitározzák, dobolják majd el közösen a magyar és külföldi rockzene 11 ikonikus slágerét a Benkóban. A flashmob után, 22:30-tól sokak örömére a Mobilmánia és Vikidál Gyula lép színpadra.
KecskemétRocks 2019 (Fotó: Banczik Róbert)

Utoljára 2019-ben volt CityRocks Kecskeméten, és sokaknak óriási élményt szerzett az akkori örömzenélés. Most, 2024-ben háromnapos fesztivállá bővülve, sztárfellépőkkel tűzdelve tér vissza a hatalmas rockbuli.

Ízelítő a 2019-es hangulatból:

A csütörtöki warmup koncert után másnap délután különleges "rockkamion" járja majd a kecskeméti utcákat, 100 zenésszel a platón. A szervezők előre is köszönik az autósok, a közelben közlekedők türelmét!

CityRocks rockkamion - 100 rockzenész a platón - Május 17. péntek

Útvonal: Benkó Zoltán Szabadidőközpont Csabay Géza krt. – Nyíri út – III. Béla krt. – Vízmű utca – Izsáki út – a Neumann János Egyetem előtt (régi GAMF parkolójánál rövid megálló 14:00 órakor) – Izsáki út – Dobó István krt. – Batthyány utca – Katona József tér – Csányi János krt. – Koháry István körút – Piaristák tere – Széchenyi tér – Szilády Károly utca – Dobó István krt.

Péntek délutántól a fesztivál helyszíne a Benkó Zoltán Szabadidőközpont lesz:

Szombat este kerül sor a fesztivál fő eseményére, a CityRocks flashmobra, amire idén is több száz zenész és énekes jelentkezett.

CityRocks - Közép-Európa legnagyobb rockzenekara - Május 18. szombat, 19.30-21.30, Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Műsor:
Robbie Williams: Let me entertain you
Skorpió: Azt beszéli már az egész város
Medley: Verve: Bitter Sweet Symphony – U2: One – Oasis: Don’t Look Back In Anger
U2: Vertigo
The Cult: She Sells Sanctuary
Megadeth: Symphony of Destruction
Road: Világcsavargó – feat: Road zenekar
P. Box: A zöld a bíbor és a fekete
Intim Torna Illegál: Örökké
KFT: Afrika – Zorall verzió – feat: Szendrey Zsolt
Abba: Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

Az események mindegyike ingyenesen látogatható, előzetes regisztráció nélkül. A programokat kedvezőtlen időjárás esetén is megrendezik, kivéve a CityRocks flashmobot, melynek az esőnapja május 19. vasárnap, 19.30.

A szervezők kérik a közönséget, hogy a helyszínre gyalogosan érkezzenek. Bejáratok a Domb Beach mellett, illetve a Csabay Géza körúton lesznek.

A fesztiválra való eljutást és onnan való visszautat ingyenes, igény szerint akár 5 percenként induló buszok is segítik pénteken és szombaton délutántól hajnalig a nagy Tesco és az Auchan parkolóitól. A Kecskeméti Közlekedési Központ (KeKo) erről szóló közleménye kapcsolódó cikkünkben olvasható.

További infók a fesztivál honlapján és Facebook-eseményében találhatók.

Kapcsolódó cikk