Évet zárt a KeSi a Messziben

2022. 12. 16., 20:34
Évzáró karácsonyi rendezvényt tartott péntek délután a Kecskeméti Sportiskola (KeSi) a Messzi István Sportcsarnokban. Az eseményen a sportiskola mind a 11 szakosztálya bemutatkozott játékos versenyszámokban, és az ajándékosztás sem maradt el.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 26 képet tartalmaz

A város nevében dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő szólt a jelenlévőkhöz, köszönetet mondva a KeSi munkatársainak és a szülőknek, hogy segítik a fiatalokat a sportolásban.

Felidézte: 2008-ban döntött úgy a város, hogy létrehozza a Kecskeméti Sportiskolát.

Úgy gondolom, ez a másfél évtizedes munka megtérült. Ma a KeSi által vitt 11 sportág és a kötelékében sportoló több mint 1100 gyermek adja Kecskemét utánpótlásának az erejét
— fogalmazott dr. Fekete Gábor.

Kiemelte, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére az összes sportcsarnok és sportlétesítmény működik a városban, és megnyílt a jégkorongcsarnok is.

Fritz Ágnes, a KeSi sportszakmai vezetője a Kecskeméti Médiacentrumnak elmondta: sikeres évet zárnak, számos bajnoki címet ünnepelhettek, és utánpótlás-válogatott meghívókat is kaptak a sportolóik.

Nagy büszkeség, hogy Kecskemét város felnőtt csapatai számára közel 70 gyereket tudtunk feladni ebben a szezonban
— emelte ki.

Fritz Ágnes is megerősítette, hogy az energiakrízis közepette sem sérült a KeSi működése sportszakmai szempontból, az infrastruktúra rendelkezésre áll, adottak az edzés- és mérkőzéshelyszínek is. Ez országos viszonylatban nagyon jó helyzetnek számít - tette hozzá.