Fergeteges újévi koncert sztárfellépőkkel a Hírös Agórában

2024. 01. 02., 14:42
2024 első napján teltházas koncertet adott a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és művészvendégeik, Zavaros Eszter, Kardffy Aisha és Kerényi Miklós Máté a Hírös Agóra színháztermében.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 20 képet tartalmaz

Magyar zeneszerző közismert művével, Liszt Ferenc 2. magyar rapszódiájának zenekari változatával kezdődött a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar újévköszöntő programja. A városban hosszabb időre visszanyúló hagyománya van az újévi koncerteknek, de amióta Hollókői Huba áll a szimfonikus zenekar élén, módszeres a törekvés egy felismerhetően kecskeméti koncertprogram összeállítására. Ebben komoly súllyal szerepelnek a bécsi újévi koncertek közismert és kihagyhatatlan darabjai, mint például a Kék Duna keringő vagy a Radetzky-induló, de évről évre bővül a repertoár az alkalomhoz illeszthető hazai művekkel is. Két évvel ezelőtt játszott először a zenekar néhány Széchenyi Imre nevéhez köthető polkát, mazurkát és keringőt, és ezt a hagyományt idén is megtartották. Széchenyi Imre a 19. század végének magyar keringőkirálya volt, de mára már csak kevesen tudnak a zeneszerzői munkásságáról.

— Két évvel ezelőtt is nagy sikere volt, és a zenekar is nagyon érdeklődve fogadta a darabot. Én ilyen irányban szeretnék elindulni, mert nagyon sok olyan zenei kincsünk van, amiket egy-egy ilyen alkalommal be lehet mutatni a jól ismert és tradicionális műsorszámok mellett — mondta el Hollókői Huba karmester, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője.

Kecskeméti tradíció az is, hogy az újévi koncerteken opera- és operettművészek is fellépnek a zenekar kíséretével. Ezúttal a Kardffy Aisha - Kerényi Miklós Máté jegyespár kapott szerepet a programban, akik mindketten a Budapesti Operettszínház művészei. A Magyar Állami Operaház magánénekese, Zavaros Eszter kettős szerepet vállalt a koncerten: egyrészt ő volt az est háziasszonya, másrészt operaénekesként is megcsillogtatta művészetét. A színháztermet megtöltő közönség szeretettel fogadta a produkciót.

Hosszan ünnepelték nemcsak a tényleg nagy életkedvvel és lelkesülten játszó szólistákat, de a nagylélegzetű feladatok magabiztos teljesítésére is képes zenekart és annak művészeti vezetőjét és dirigensét, Hollókői Hubát is.

Az újévi koncertről részleteket a január 9-i Múzsa magazinban láthatnak a Kecskeméti Televízió műsorán.