Igazi programdömping vár ránk májusban a Hírös Agórában

2024. 04. 29., 12:45
A május a Hírös Agóra idei évének eddigi legtelítettebb hónapja. Fantasztikus koncertek, médiaművészeti kiállítás, Örkény-előadás, Szenes Iván emlékest és háromnapos gyereknapi fesztivál várja a családokat. Nézzék meg cikkünkben, mitől lesz izgalmas a május Kecskeméten!

AZ IDŐ ÚJABB CÁFOLATA - KAZI ROLAND MÉDIAMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA
Tér és idő a metafizika és a természettudomány kényes talánya, amelyek az észlelő és ideákat formáló elmében születnek meg. Vajon csupán csak lebegő ideák rendszerei vagyunk?
Megnyitja: Ulrich Gábor képzőművész
Megnyitó: Kamara terem, május 3. péntek 17.00 óra
Megtekinthető: május 26-ig 9 és 18 óra között az intézmény nyitvatartási idejében

A ZENE SZABADSÁGA | CZIFFRA GYÖRGY EMLÉKKONCERTEK BALÁZS JÁNOSSAL
Miklósa Erika, Gubik Petra, Balázs János Valamint Sárközy Lajos és zenekara egy páratlan előadással Kecskeméten A ZENE SZABADSÁGA – Cziffra György emlékkoncertek Balázs Jánossal” a Hírös Agóra színpadán. Változatosság, nyitottság és mindig igazi művészi élmény – ez Cziffra György szellemisége. Ünnepeljük együtt kiemelkedő zongoraművészünket.
2024. május 3. 18.00, Hírös Agóra Kulturális Központban

NAGY TALÁLKOZÁS - SZEKERES ADRIEN ÉS LÁSZLÓ BOLDIZSÁR KÖZÖS KONCERTJE
Az est során számos szóló mellett olyan duettek is elhangoznak majd, ami mindkettőjük számára kirándulás lesz, így Bolditól hallhatnak könnyűzenei ugyanúgy, mint Adrientől klasszikus stílusú megszólalást is. Természetesen nem maradhatnak el Andrea Bocelli nagy duett slágerei sem. Pressertől Pucciniig. Közreműködik a Cotton Club Band.
Május 4. szombat 19:00

'AZT MESÉLD EL, PISTA!' - ÖRKÉNY ISTVÁN AZ ÉLETÉRŐL Mácsai Pál előadásában
Mi lenne, hogyha Örkény István ismét megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, beszélni kezdene, elmesélné a saját szavaival az életét, vagy ami hirtelen az eszébe jut, azután megint eltűnne.
Ezen az estén az író a színész testét ölti magára
Mácsai Pál előadása, Azt meséld el, Pista! Május 10. péntek 19:00

"ENGEM NEM LEHET ELFELEJTENI" - SZENES IVÁN 100
Engem nem lehet elfelejteni Szenes Iván 100 Mindenkinek van egy álma-Kislány a zongoránál-Nem csak a 20 éveseké a világ-Szeretni bolondulásig….. A jubileumon Szulák Andrea, Vastag Tamás és a Don Lázi Swingtet egy fantasztikus koncerttel idézi meg a nagyszerű művészt, Szenes Ivánt május 12-én vasárnap 15 órától.

SZAPPORÓTÓL KECSKEMÉTIG - TAKUMA ONODERA ZONGORAESTJE
A japán Szapporóban született Takuma Onodera ötéves korában kezdte zenei tanulmányait. Tíz éves korára számos díjat nyert, köztük hét első díjat számos japán versenyen: a Steinway Versenyen, az Imora Nemzetközi Zongorameghallgatáson és öt aranyérmet a Junior Mainichi Versenyen. Fellépett a Carnegie Hallban, a Yamaha Hallban és a Nagoya Yamaha Hallban. 2022-ben Takuma 13 előadást tartott Japánban, többek között Szapporóban, Sendaiban, Tokióban és Fukuokában.
Május 15. szerda 19:00 Hírös Agóra Kulturális Központ

PLANÉTÁK - SZIMFONIKUS NAGYKONCERT az Aurin kórussal
Az idei év legnagyobb szabású szimfonikus hangversenye, ahol két fiatal, de máris világhírű vendégművész tolmácsolásban hallhatjuk az angol zeneirodalom klasszikusait. 
Május 17. péntek 19:00
E. Elgar: Csellóverseny
G. Holst: A Bolygók
Szólista: Szabó Ildikó, cselló
Aurin Leánykar (karnagy: Durányik László)
Vezényel: Leo McFall 

HA CSALÁD - HÁROMNAPOS GYEREKNAPI FESZTIVÁL
A felnőttek gyermekeikkel újra átélhetik milyen gyereknek lenni és önfeledten szórakozni, mindezt 3 napon át, különféle színes, izgalmas programok keretén belül.
Május 24-25-26.
Helyszín: Deák Tér és Kecskemét főtere
 
VUK - TÁNCOS MESE
Fekete István meséje ez idáig még sosem kelt életre táncszínpadon, most azonban megelevenednek a jól ismert figurák, Karak, Vahur, Tás, a "Simabőrű" és még számos szereplő mellett természetesen Vuk is, "akinek" játékos, eleven karakterében minden gyerek magára ismerhet.
Május 25. szombat 16:00

HABANA SOCIAL CLUB - LAS VEGAS ELLOPTA A KUBAI ÁLMOT
A világhírű Habana Social Club a Hírös Agóra színpadán májusban - figyelem, BÚCSÚTURNÉ!
A Habana Social Club így utoljára még Európában egy hatalmas koncert turnén vesz részt 9 ország érintésével. Így búcsúzik el a közönségétől.
A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.
LAS VEGAS ELLOPTA A KUBAI ÁLMOT
Május 30-án 19 órakor a Hírös Agóra színpadán.