Indul a 13. Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program

Támogassa ön is a programot, hiszen ez nem csak búzagyűjtés!

2023. 07. 19., 13:45
Idén tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programot. Az alábbiakban a szervezők felhívását közöljük.

„Ahogy a 15 millió búzaszem lisztté őrölve a kenyérben válik eggyé, úgy válik egységes nemzetté a 15 millió magyar az egész világon.”

A Magyarok Kenyere igazi kárpát-medencei sikertörténetnek számít, amely egyszerre szimbolizálja a nemzet megmaradása érdekében tett erőfeszítéseket és az egymás iránt érzett szolidaritást.

A program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen, de a határainkon túl is. Az összegyűjtött búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában osztjuk szét a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezetek támogatására.

A program kapcsán célunk változatlan. Szeretnénk a felajánlók számát tovább növelni, ezzel is több és több magyar sorstársunkat vonva be karitatív tevékenységünkbe. Ehhez kérjük az Ön segítségét is.

Kérem lehetőségeihez mérten támogassa eme remek kezdeményezést, annak érdekében, hogy még több család arcán láthassuk a boldog mosolyt.

Vármegyénkben is folytatunk búzagyűjtést, valamint nálunk egyedülállóan lehetőség van a búza pénzben való megváltására is a Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségén keresztül.

A búzajegy programunknak köszönhetően azon adományozók is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez, akik nem termelnek gabonát.

Minden adomány - annak nagyságától függetlenül - hozzájárul a kezdeményezés sikerességéhez. Kérjük, lehetőségeihez mérten vállaljon részt a gyűjtésben!

További részletes információk a felhívásban találhatók.

Bízunk abban, hogy közös igyekezetünkkel a korábbi évekhez hasonlóan ismét sok ezer kisgyermeket tehetünk boldoggá.

Gáspár Ferenc vármegyei elnök

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara