Jól halad a Széktói Stadion pályájának felújítása

2024. 07. 10., 15:34
A terveknek megfelelően halad a Széktói Stadion pályájának átfogó felújítása. Elkészült a pályafűtés, az új vízelvezető rendszer, az új öntözőrendszer, és lekerült az új gyepszőnyeg is. Július végén már az új pályán kezdődhet meg a bajnoki szezon, melynek ismét ambiciózus tervekkel vág neki Szabó István együttese.

Május végén vette kezdetét a Széktói Stadion pályájának átfogó felújítása. A mintegy 700 milliós forintos fejlesztésre nagyjából két hónap állt rendelkezésre, hiszen július végén már kezdődik az OTP Bank Liga újabb szezonja.

A munkálatok szerencsére a tervek szerint haladnak – tudtuk meg dr. Filus Andortól, a klub ügyvezetőjétől.

Elkészült a megfelelő rétegrend, a pályafűtés, az új vízelvezető rendszer, az új öntözőrendszer, és lekerült már a várt új gyepszőnyeg is, úgyhogy egyelőre minden a tervek szerint halad
— mondta dr. Filus Andor ügyvezető.

Az impozáns gyepszőnyegre különösen ügyelniük kell a szakembereknek ebben a hőségben. A fűnek is meg kell még erősödnie, gyökereit lejjebb eresztenie. A pályát 1 méterrel eltolták a főbejárat felől nézve bal irányba, ezzel orvosolva, hogy a felezővonal eddig nem volt teljesen egy vonalban a játékoskijáróval.

A bajnoki rajtig hátralévő bő két hétre a pályán kívüli környezetrendezés maradt még hátra. A pálya körüli kavicsos alapréteg elkészült, erre műfű kerül majd rá. A fejlesztés fontos eleme volt az energetikai megújulás: az eddigi gázfűtésről a biomassza-fűtőmű által biztosított távhőre állt át a stadion.

Nemcsak a fejlesztések ambiciózusak azonban, hanem a klub jövő szezonra vonatkozó céljai is.

– Szeretnénk újra valami nagyot alkotni – fogalmaz dr. Filus Andor, aki hangsúlyozza, nem elégszenek meg a bennmaradást jelentő 10. hellyel, minden meccsre úgy futnak ki, hogy szeretnék megnyerni.

A Kecskeméti TE két éve jutott fel az első osztályba, és mindjárt az első szezonban 2. helyezést ért el. Tavaly a középmezőnyben, a 6. helyen végzett a csapat. Az OTP Bank Liga 2024/25-ös szezonját július 28-án, vasárnap este hazai pályán kezdi majd a KTE a Fehérvár ellen.