Konyhaszekrényből árulta a marihuánát a kecskeméti díler

2022. 11. 24., 08:35
November 22-én este kutatták át a rendőrök egy kecskeméti díler lakását, ahol a konyhaszekrény egyik polcán jó néhány pakknyi – kiporciózott – kábítószer-gyanús anyagot találtak. Elfogták és őrizetbe vették a férfit.

Kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják a kecskeméti nyomozók azt a 20 éves helyi lakost, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapokban a marihuánát értékesített több fogyasztó részére. Volt olyan „vevő”, aki hetente többször is felkereste, és alkalmanként háromezer forintot fizetett ki a tiltott szerért. Előfordult olyan is, hogy barátainak ingyen adta a kábítószert, és az abból sodort cigarettát együtt fogyasztották el.

A rendőrök 2022. november 22-én este átkutatták a díler lakását, ahol a konyhaszekrény egyik polcán jó néhány pakknyi – kiporciózott – kábítószer-gyanús anyagot találtak. A módszeres kutatás során további bizonyítékok is előkerültek: digitális mérleg, csomagolóanyag és egy kisebb mennyiségű, még csomagolatlan, száraz kannabisz.

A fiatal a kihallgatása során nem tagadta, hogy ismerőseinek átadott, alkalmanként eladott a tiltott szerből. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a férfit kihallgatása után őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Double-click this headline to edit the text.

Az ügyészség a kábítószer-kereskedővel szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza, mert a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye. Az elkövetés szervezett jellegéből megalapozottan tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. A bűncselekményt huzamosabb ideje elkövető férfi letartóztatását a bűnismétlés reális veszélye is indokolja. Az ügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.