Közel 700-an jelentkeztek az egyetem pályázataira

2023. 03. 31., 16:38
Közel 700-an jelentkeztek a Neumann János Egyetem két, a Petőfi200 Emlékévekhez kapcsolódó pályázataira. A KÉP – SZÖVEG – PETŐFI illusztrátori, valamint a VIDEÓ- ÉS FOTÓPÁLYÁZAT nyertesinek pénteken délután adták át a díjakat az egyetem könyvtárában.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 27 képet tartalmaz

A kecskeméti Neumann János Egyetem két pályázatán, négy kategóriában összesen 674-en indultak. Ebből 43 díjazottat választott ki a szakmai zsűri, kiknek munkáit az egyetem könyvtárában állítottak ki. A KÉP – SZÖVEG – PETŐFI illusztrátori, valamint a VIDEÓ- ÉS FOTÓPÁLYÁZAT eredményhirdetésére ma került sor a helyszínen.

Dr. Fülöp Tamás elmondta, ezzel a pályázattal, más egyéb programjaikkal együtt a Petőfi200 Emlékévekhez csatlakoztak. Az egyetem rektora hangsúlyozta, a Petőfi kultuszhoz az intézmény is odatette azt a szakmaiságot, gondolatiságot, eszmeiséget, ami meghatározó kell hogy legyen a magyarság életében.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke a kiállításmegnyitóval egybekötött díjátadón azt mondta, a Petőfi200 Emlékéveknek köszönhetően méltóképpen, egy széles programsorozattal tudunk megemlékezni a költőről. Kiemelte, Petőfi egy olyan meghatározó alak, aki egyedi, konok és makacs volt, mégis perspektívában látott. Az alelnök szerint ezt a szellemiséget lehet közel vinni a mai kor fiataljaihoz, a mai magyar társadalomhoz a programokkal.