Megnyílt a Kecskeméti Örömfestők kiállítása a Városházán

2023. 09. 30., 13:21
Megnyílt szombat délelőtt a Kecskeméti Örömfestők kiállítása a Városháza előcsarnokában. A zömében akvarell-festményeken a hírös város nevezetes helyszínei és épületei, mindenekelőtt a felújított Városháza elevenedik meg.
Fotó: Borda Máté
A galéria 25 képet tartalmaz

A tárlatot megnyitó Dunszt István festőművész úgy fogalmazott: a város szeretete sugárzik át a kiállított alkotásokon. A művek figurális ábrázolással, túlnyomórészt akvarell technikával készültek, de megtalálható pasztell és grafika is a tablókon. A képek témáját leginkább a felújított kecskeméti Városháza adja, de láthatjuk többek között a Nagytemplomot, a Kossuth-szobrot, a színházat, a Boldogasszony Rózsakertet és más neves kecskeméti helyszíneket, épületeket is.

A kiállítást megnyitó Dunszt István festőművész

A Kecskeméti Örömfestők csoportja 2016-ban alakult meg lelkes helyi alkotókból. Sokuk Szappanos István festőművésznél pallérozta tudását, aki személyesen megjelent a szombati megnyitón is.

A jó hangulatú eseményen Almási Zsuzsanna, az Örömfestők vezetője köszönetet mondott Hamzáné Lakó Juditnak és Weninger Erzsébetnek támogatásukért, melynek köszönhetően a ma megnyílt tárlat is létrejöhetett. A kiállítás ügyét Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is felkarolta.

Dunszt István, Almási Zsuzsanna, Weninger Erzsébet és Hamzáné Lakó Judit

A megnyitót a Rózsahölgy duó, azaz Kalmár Gabriella és Halasi Éva muzsikája tette meghitté. Előadásukban felcsendült többek között a Kecskemét is kiállítja, valamint a Cifra palota, zöld az ablaka kezdetű dal is.

A kiállítás október 15-ig, 10 óra és 18 óra között tekinthető meg a Városháza előcsarnokában.

A kiállító alkotók:

Almási Zsuzsanna
Baksa Edit
Bíró Ernő
Cseh Szilvia
Csernus Erzsébet
Dunszt István
Halasi Éva
Horváthné Erdélyi Zsuzsanna
Kerekes Imréné
Molnár Anita
Paulik Ágnes
Szalontai László
Szőke Lászlóné Csomor Eszter