Petőfi versei a Kelemen László Kamaraszínházban

2023. 03. 01., 17:46
A Petőfi Sándor szavalóverseny döntőjét tartották ma (szerdán) a Kelemen László Kamaraszínházban. Négy kategóriában 46 döntős bizonyította szavalótehetségét a háromtagú zsűrinek.

Petőfi Sándor versei csendültek ma fel a Kelemen László Kamaraszínházban. Most tartották meg a Petőfi Sándor szavalóverseny döntőjét, amelyet Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata szervezett a Petőfi 200 emlékév keretében, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közreműködésével.

– A Petőfi emlékévek alkalmából számtalan programmal készült az önkormányzat. Az egész vármegyében, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal közösen hirdettük meg a Petőfi Sándor szavalóversenyt, amelyre 250 nevezés érkezett
— mondta el Gáspár Dávid, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának rendezvényszervezője.

A döntőbe 46 versenyző jutott. 17 településről érkeztek a lelkes jelentkezők, többek között Kecskemétről, Ballószögről, Kiskunfélegyházáról és Kiskunhalasról is. Négy kategóriában mérettették meg magukat.  

Az előadásokat háromtagú zsűri bírálta el, Tóth Kata, a színház dramaturgja, Hegedűs Zoltán és Fazakas Géza színművész értékelte a produkciókat. A szervezők célja az volt, hogy Petőfi Sándor minden házba eljusson. Az egész napos verseny után késő délután hirdették ki az eredményt.