Kategória: Képzőművészet
Keresés
Dátum választó
Rendezés
484 találat
2024.03.26

Cseh Tamás: Százféle változatban

Cseh Tamás neve mindenki számára jelent valamit. Ő volt az, akit több generáción keresztül újra és újra felevenítettek, akinek munkássága napjainkig a zeneművészet meghatározó helyén emelkedik. Az ő munkássága és világa előtt tiszteleg a Hírös Agóra április 4-i koncertje, a Cseh Tamás: Százféle változatban című előadása, amelyen a krónikás dalait neves előadók fellépésében hallgathatja a közönség.
2024.03.24

Tavaszi művészpiac az Agórában

Igazi tavaszi zsongással telt a hétvége a Hírös Agóra falai közt. A megszokott és szeretett decemberi HArt Placc idén a Tavaszi Fesztivál keretein belül is helyet kapott. A kétnapos művészpiacon ismét megfordult a város alkotóinak apraja-nagyja, a rendezvény sikere pedig most is felülmúlta a várakozásokat.
2024.03.23

Teltházzal, óriási sikerrel zajlott a harmadik Cifra Borséta

Teltházzal, azaz a kiállítókkal együtt több mint 400 résztvevővel, óriási sikerrel zajlott le a harmadik alkalommal megrendezett Cifra Borséta péntek este a kecskeméti Cifrapalotában. A szecessziós palota csodálatos környezetet teremtett a kóstolónak, melyen az ország vezető pincészeteinek borait kóstolhatták végig a borszeretők, és a pezsgők között is szép tételeket találhattak a minőségi italok kedvelői. Két pohár között finom borkorcsolyák lendítették tovább az embert a következő kóstolás felé, és aki művészeti élményre vágyott, a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé képeit is megtekinthette a földszinti kiállítóteremben.
2024.03.18

HA Design - innovatív iparművészeti vásár április első hétvégéjén

Kecskeméten az elmúlt években kiemelt szerepet kapott a művészet, az alkotás, az egyediség és a minőség. A Hírös Agóra új sorozatként életre hívja a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a HA DESIGN stílusteremtő eseményét. Mások mellett olyan prémium színvonalat képviselő iparművész-tervezők fogadták el a meghívást, mint Király Fanni, Konsánszky Dóra és Horn Enikő, akiknek lételeme a kreativitás, az önálló szemlélet, az innovatív alkotás létrehozása. A vásár április 6-án és 7-én (szombat-vasárnap) várja a látogatókat a Hírös Agóra főépületében.
2024.03.18

Tércsapdák - A mester és tanítványai

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Kecskeméten sokféle program várta az emlékezőket. A Katona József Könyvtárban például Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművésszel és tanítványaival is találkozhattak az érdeklődők. A beszélgetésben természetesen szó esett Lakatos Pál aznap délelőtt leleplezett Jel című szobráról is.
2024.03.15

Banczik Róbert fotói a Katona József Könyvtárban

Banczik Róbert fotoriporter kollégánknak nyílt kiállítása a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a Katona József Könyvtár nagytermében. A jeles fotográfus ezúttal a kecskeméti könyvtár különféle rendezvényein, egy évtizeden át készített munkáiból mutat be egy kiállításnyi anyagot – úgy, ahogyan azt gépének objektívje megrajzolta.
2024.03.15

Március 15 - Leleplezték a könyvtár előtt Lakatos Pál Jel című szobrát

Március 15-én délelőtt leleplezték a Katona József Könyvtár előtti téren Lakatos Pál Munkácsy-díjas képzőművész Jel című szobrát a nemzeti ünnep alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat első állomásaként. Az eseményen az M. Bodon Pál Iskola és a Katona József Könyvtár egyesített kórusa Kodály Háry Jánosából énekelte el a Toborzót a Kecskeméti Városi Fúvószenekar kíséretével, majd Szemereyné Pataki Klaudia polgármester tartott ünnepi beszédet, melyben kijelentette: "Minden, amit Kecskeméten elértünk, amit fel tudunk mutatni, abból a hősiességből, abból az alkotó erőből fakad, melyet Petőfi ránk hagyományozott."
2024.03.10

Prófécia - megnyílt a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

Március 9-én a Cifrapalotában megnyílt a 12. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé. A legnagyobb és legjelentősebb Kárpát-medencei kiállítási sorozatban eddig összesen közel 1500 keresztény tematikájú kortárs alkotás került a falakra, és közel 600 darabot számláló, egyedülálló múzeumi gyűjtemény jött létre a sorozat eredményeként.