Szent László Lions Club - Ukrajnából menekült gyerekek támogatása

KÖZLEMÉNY
2023. 04. 13., 18:34
Április 13-án a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó 19, az ukrán háború elől menekült gyermek vehetett át sportruházatot összesen mintegy 610 ezer forint értékben a Kecskeméti Szent László Lions Clubtól.
A galéria 5 képet tartalmaz

A gyerekek életkorát, nemét és méreteit figyelembe véve vásárolták meg a klubtagok a sportcipőket, melegítőket, sport pulóvereket, pólókat, nadrágokat. A kiválasztáshoz segítséget kértek az iskola testnevelő tanárától Korsós Szőke Tünde tanárnőtől is. Az orosz agressziót követően a megtámadott Ukrajnából több millió ember kényszerült otthona elhagyására. Mivel a harcok továbbra sem csitulnak, az egyes országoknak a h ozzájuk érkező menekültek tartós segítésére, beilleszkedésük előmozdítására kell törekedniük.

A nemzetközi lions szövetség (LCIF) azonnal megnyitotta pénzügyi támogatási keretét a menekülteket befogadó és segítő országok klubjai számára. Az Alapítvány az elmúlt egy évben 19 ország, 72 projektjéhez közel 4,2 millió dollár értékű támogatást nyújtott. A hazai kluboktól beérkező előzetes igények és elvárások alapján a Magyarországi Lions Clubok Szövetsége (LCMSZ), sikeres pályázatot nyújtott be a nemzetközi szövetséghez és a hazai lions mozgalom eddigi történetében példátlan nagyságú összeget, 331.162 USD-t kapott.

A Kecskeméti Szent László Lions Club, 3 hónapon keresztül élelmiszer és tisztálkodási csomagokra, sportszerekre és laptopokra pályázott 23 menekült gyermek családjának támogatására, melyre 9 350.- USD nyert el. Ennek a pályázatnak köszönhetően 3 hónapon keresztül havi rendszerességgel támogat élelmiszerrel és tisztasági cikkekkel családokat, ennek első ütemében április 4-én és 6-án nyújtottak át gyermekenként 20 000 Ft értékű csomagokat. A mai napon pedig 19 általános iskolás gyermek vehetett át fejenként 2 pár sportcipőt, melegítőt, a fiúk kapucnis pulóvert, a lányok sztreccsnadrágot, pólót.
Laptopok átadásával folytatódik majd a program a hónap folyamán, melyekről későbbiekben adunk hírt.